mandag 28. mars 2016

Gjeting og bruks

Først gjeting i tre timer. I dag løsnet det skikkelig meg Yme. Hun har ikke pushet så hardt som jeg ønsker på driv. Hun er definitivt en flanker, så jeg har lenge jobbet med å forsterke det å gå rett inn på dyra og dytte. I dag løsnet det skikkelig, og hun dreiv uten stopp i flere hundre meter. Hun var intens og på, sånn som jeg liker gjeterhunder. Det er utrolig at hun tar retningskommandoer i alle de situasjonene hun gjør allerede, jeg kan stå hvor som helst, og hun kaster seg ut på flanker til både høyre og venstre. 
Drivingen til Enya har også løsnet fint, der har problemet vært at hun har vært for fokusert på meg, og at hun hele tiden har prøvd å snu alle drivesituasjoner til inndriv. I det siste har hun imidlertid hatt fradriv på 150-200 meter, helt uten problem. Fremover trenger hun å slippe seg mer på noen av flankene, sånn at hun ikke har kontakt med dyra hele tiden. Vi må egentlig trene mer på å få inn alle retningskommandoene: lang og rask høyre/venstre, kort og myk høyre/venstre, og begge varianter i kontakt og uten kontakt. Når det er sagt hadde det vært gøy å gå klasse 3 med henne i løpet av sommeren.

Etter noen timer på jordet dro vi for å trene spor og felt. Begge fikk hvert sitt spor med tre gjenstander i. Yme fikk også et slags feltsøk. Av den nokså tekniske typen egentlig. Jeg vil hjernevaske henne litt på å løpe rett ut der jeg sender henne, og gjerne rett ut på samme sted selvom hun nettopp har hatt et funn der. Det gjør henne ganske styrbar i en konkurranse, og jeg får lettere dekt opp det terrenget jeg vil. Tråkket over et smalt felt i lav vegetasjon og la ut 5 gjenstander på linje. Satte igjen Yme midt i, gikk til grunnlinja selv og kalte henne inn med en gjenstand mellom oss. I feltet vil jeg selvsagt at nesa skal være på, selvom jeg har ropt inn hunden. Gjenstanden i mellom er for å dobbeltsjekke dette, dessuten får jeg kjedet en avlevering med ny utsending.