søndag 12. juli 2015

6 timers bruksdag

I dag har vi rundert, sporet og badet i seks timer i strekk. Det var utrolig gøy å få startet skikkelig med Yme, og å se at Enya ikke har glemt gamle kunster.

Det jeg har gjort med Yme hittil er å bare la hun springe mellom figuranter som sitter med noen meters mellomrom i skogen og spise godis av dem. Yme har vært bittelitt skeptisk til folk, så selvom leken hennes er knallfin så valgte jeg godis (mindre konflikt i få godis av folk enn å kampe om et bytte med de!).

Vi startet dagen med den prosedyren. Hun var trygg, fin og selvstendig første runde med dette, så på runde to fikk hun springe ut til én og én figurant skogen og kampe. Det gikk kjempebra! Hun fikk se figuranten gå litt ut i skogen, så snudde jeg henne vekk og sendte henne når hun hadde riktig retning med hodet etter synspåvirkning. Hun sprang ut full fart og gikk rett i kamp!

Videre kommer jeg til å utvikle denne prosedyren litt. Det kommer til å variere litt hva hun får se av fiuranter som faktisk går ut i terreng, mens synspåvirkningen kommer jeg nok til å beholde en god stund. Tanken er at hun skal bli en smule "overtroisk" og tro at hun ser noe som beveger seg, men jeg må se litt ann hvor hjelpeavhengig hun blir og tilpasse etter dette. Jeg kommer til å være veldig nøye med at figurantene ligger rett ut for der jeg sender henne, slik at slagene blir slavisk rett ut i terreng.


Enya fikk en del figuranter, og et par tre tomslag på hver økt. Jeg var spent på hvordan dette kom til å gå, vi har jo ikke rundert på godt over et år! Enya gikk som en kule, og fant det som var. Hun har fortsatt noen slag hvor hun vinkler for tidlig, og noen slag der hun ikke spiser nok terreng på slagene. Jeg vet ikke om jeg gidder å ta tak i dette nå. Hun har konkurrert ferdig i bruksen, så jeg runderer med henne bare for gøy nå. De to siste slagene på siste økt var hvertfall helt perfekte, nok til å gjøre min dag veldig bra! Et tomslag hvor hun løper rett ut, vinkler på 50 meter, kommer inn perfekt på min venstre side hvor jeg sender henne rett ut igjen og rett på en figurant.


Begge har ligget rett ut siden vi kom hjem. Verdens største sovedyr og sofahunder, 6 timer var alt som skulle til :)