mandag 30. mars 2015

Ikke-gjeterhundtrening og gjeterhundkurs

Denne dagen startet med at Yme tok rennafart fra gangen og opp i sofaen mens jeg satt og drakk kaffe. Dette førte til at det var kaffe i taket, nedover veggen, i sofaen og på hele meg. Inkludert hår og ansikt. Mens jeg vasket opp det rakk hun å tisse ned teppet i stua, og mens jeg tørket opp det tømte hun en blomsterpotte for jord.

Jeg tenkte at tiltak måtte iverksettes asap, og gikk ut så bikkjene fikk løpe et par timer løs i dyp snø. Enya var helt ferdig etterpå, mens Yme dro i båndet de siste meterne hjem. Når vi kom hjem hadde hun fortsatt nok av krutt i shortsen, så da begynte vi å trene litt på utgangsstilling. Slik så det ut til slutt:Hun tar trening vanvittig fort, og hun beholder både ro og hode når vi trener. Hun har mange kvaliteter jeg setter pris på i denne treningen (også) !


I helgen har vi vært og holdt gjeterhundkurs i Gausdal hos Janne og Steinar. Kjempekoselige folk, og vi fikk blandt annet grundig innføring i trening av "Æljbikkje" i noen sene kveldstimer :)

Mange flinke hunder og folk! Det var tre avkom av vår Glen med, og alle går kjempefint. Glen gir virkelig fine hunder å jobbe med, jeg synes flere burde avle av han. Jevnt over har de god innstilling, relativt lette å trene og de har nydelige svinger og utganger.

Både Yme og Enya var med for å se på. Enya dingler rundt løs som vanlig for å sanke kos og matrester. Vi hadde en stor lavvo med bål i, og når Enya var trøtt gikk hun inn der for å sove. Yme hadde utrolig godt av å være med for å lære at det faktisk er mulig å se på uten måtte engasjere seg i alt hele tiden. Det er gull å ha en hund som klarer å koble av selvom det skjer mye rundt! Jeg hadde Yme på sauene tre ganger i løpet av helgen. Hun har vanvittig fine svinger, og hun går glatt opp i trynet på søyer på 50 kg for å be de flytte seg. Hun er et råskinn på sau, og hun har en selvtillit og stryke jeg ikke har sett maken til på en valp på 19 uker! 

Her er noen bilder fra helgen:

Enya og Yme, og kursing i bakgrunnen.
Følger med, og lærer..