lørdag 6. september 2014

Oppdatering

Hei, vi lever, og masse har skjedd siden sist!

For det første (og største), så har vi flyttet ut på landet! For meg som er født på feil sted, og ønsket meg ut av storbyen så lenge jeg kan huske, er det helt ubeskrivelig fantastisk å kunne gå ut døra uten å møte noen og være midt mellom åkre og skog. I dag tok jeg med meg hundene og gikk tur i skog og over åkre, mens høstduggen ennå lå intakt etter natten. Man føler seg så fri når man kan gå og gå og gå, og det bare er åker og skog så langt øyet kan se. Jeg stortrives med andre ord, og det finnes ikke noe i hele verden som kan få meg tilbake til en kaotisk og eksosfylt storby. Helt siden jeg var bitteliten har jeg sagt "Kanke vi flytte på landet og kjøpe gård og få hester og høner og sauer og sånt?". Det som er digg med å bli voksen er at man har full mulighet til å realisere sånne drømmer.
"If you can dream it you can do it."For de som lurer på hvem hund nr 2 på bildet er, så er det Spot, en av hundene til Alexander. Han er et sjarmtroll uten sidestykke og det er godt mulig jeg kommer til å gå noen gjeterhundprøver med han senere i høst. Han er etter Toddy Lambes Craig, og er en fantastisk god gjeterhund (så langt NM-kvalifisert!).

Vi har reist litt i det siste. Blandt annet var vi på EM for gjeterhunder hvor Alexander gikk med Glen, og tok med seg en 8. plass fra finalen hjem. Det står det stor respekt av!

Det har blitt mye gjeting fremover, og jeg har, grunnet tidsmangel, lagt redningsarbeidet på hylla for nå. Jeg har innsett at det blir mye med fulltidsjobb og holding av kurs samtidig som man skal trene hund i minst tre forskjellige hundesporter. Jeg vet at redningshund krever veldig mye tid i seg selv når man er ferdig utdannet, og jeg har ikke lyst til å sette dette foran alt det andre. Fremover har jeg virkelig lyst til å satse på gjetingen, og gjøre det bra der. Lydighet og bruks har jeg ikke lagt fra meg, og jeg har lyst til å fortsette og konkurrere der. Det er lenge siden jeg og Enya har trent målrettet lydighet, men jeg stresser ikke noe med det. Det vi har lyst til, det gjør vi.

Det er flere kule ting som kommer til å skje i nærmeste fremtid uten at jeg har lyst til å avsløre for mye nå.

I mellomtiden kan de som synes gjeterhund er kult ta en titt på gjeterhunden.com :)

Talast!