tirsdag 10. juni 2014

Mer konkurranse

I helgen gikk vi lydighet for Schæferhundklubben i Askim. Enya gjorde en del bra som vi har trent på, og hun har stort sett alt hun trenger for å kunne gå et stevne til 8 og oppover på poengskalaen. Nå skal det sies at hun har sett flere sau enn apportbukker og kjegler i det siste, så en del av drittpoengene får jeg ta på egen kappe.

Felles sitt - 10
Denne er stabil og bra!

Felles dekk - 8
Dobbelkommando på neddekk, ellers bra.

Apportdirigering - 5
Enya løper ut til kjegla, stopper, og løper videre ut på dommerens kommando. Hun aner såklart ikke hvilken apportbukk hun skal ta, og er på vei til å gripe den i midten. Jeg stopper henne og kommanderer ut til riktig som hun plukker og avleverer fint. Redder oss så vidt fra 0.

Fri ved fot - 6,5
Første strekket går hun nydelig! Akkurat som vi har trent på. Ingen klengig, riktig posisjon, ingen lyd osv. Rett ved ringen er det noen som smeller en pose, og det setter henne helt ut av spill. Hun begynner å henge, blir usikker, trege holdter, skjeve holdter, you name it. Men, ingen lyd! Fornøyd med det hvertfall.

Z'en - 9
Veldig fornøyd!

Innkalling - 7
Dobbeltkommando ned.

Ruta - 7
Løper inn fra baksiden, flere kommandoer for å få henne inn. Resten bra.

Metallapport over hinder - 9
Veldig fornøyd, får litt trekk for at hun hopper for langt og sklir litt ut til venstre før hun kommer inn på plass.

Neseprøve - 0
Smaking. Tro det eller ei, fornøyd til tross av 0. Hun skrudde hvertfall på nesa der ute, og tok med seg riktig pinne tilbake! Det å apportere er så forsterkende i seg selv, bra hun tenkte littegrann der ute.

Avtand - 0
Reiser seg når jeg er på vei tilbake. Resten bra.

Fornøyd med at hun ikke bjeffet en eneste gang inne i ringen! Fant noen nøkler som funket, og ser at mer og mer kommer seg etterhvert som vi går flere stevner. Hun er en vanskelig racerbil å kjøre i ringen, og jeg må lære meg å bremse samtidig som jeg gir gass på de rette stedene. Hun er utrolig sensitiv for det som skjer på utsiden, og blir fort satt ut av høye lyder osv.

Neste stevne: come at me!