fredag 30. mai 2014

Ei litta økt på sauen da...

I går gjetet vi i 10 timer i strekk!

Begynte klokka 12 med flanker, diskriminering av fløytesignaler, og kvalitetssikring av høyre og venstre (uavhengig av hvor jeg står i forhold til sauen) blandt annet. Hun har hatt en tendens til å være trang i flankene og "spist" seg innover mot sauen. Jeg jobbet med at hun skulle ta presset mitt, og at hun ikke fikk gå før hun slipper seg ut. Hun skjønner greia, og det gjør etterhvert jeg og! Dobbel-bingo!

Fra klokka fire kom kursdeltakerne til Alexander, og vi var utsettere. Her fikk jeg en gylden mulighet til å trene hent, samt pirke videre på det vi allerede hadde trent på. Etter kurset dro vi for å spise velfortjent softis, og som avslutning på dagen dro vi for å hjelpe en bonde med å få inn noen sauer i et kve. Jeg elsker sånne praktiske oppgaver hvor man ikke vet helt hva som venter en! Det er jo her man virkelig får se hva slags hund man har. Sauene (søyer med lam) hadde aldri sett hund før, jordet var stort og gresset var høyt. Enya og Spot jobbet sammen, og jobben var ferdig på 10 minutter.

Den kvelden fikk jeg se noe av det aller fineste jeg har sett. Picture this:

Grønn eng som sklir over i skog et sted i det fjerne. Rosa himmel og solnedgang som maler hele verden i varme toner. Enya går opp bak ei søye med tre lam, og driver de et lite stykke før søya bestemmer seg for å snu seg mot Enya for å utfordre henne. Enya svarer opp presset fra sauen og må til slutt gå inn og markere for å få søya til å snu seg. Et av lammene hennes har fått med seg hva som har skjedd og går bort til Enya av ren nysgjerrighet. Enya står snute til snute med lammet og lar det lukte på henne, helt avlappet. For å flytte lammet flanker hun ut til venstre.

"Jeg er ikke slem, men du må flytte på deg når jeg sier det, Lambi"

Herregud, Enniiiiis! <33 p="">
Etterpå (jadda, vi var ikke ferdig når alle sauene var i kveet) gikk vi bort til nabojordet. Der gikk det værer på over 100 kg som vi også flyttet litt rundt på. De skulle vise at de hadde egne meninger, men de glemte at det har gjeterhunder også :)
Det var ganske tøffe forhold i går værmessig, med tanke på at det var så varmt. I løpet av dagen fikk Enya derfor bokser med a/d fra Hill's og Rehydration Support fra RC. Hun hadde aldri holdt ut hadde vi ikke hatt med oss det!