søndag 6. april 2014

Status øvelser

For å legge litt press på meg selv til å trene mer konkurranserettet lydighet har jeg meldt på stevne 11. mai sammen med Kathrine og Spiff. Både Kathrine og jeg kjørte gjennom store deler av programmet vi skal gjennom i dag, så vi fikk avdekket svakheter og diskutert hvilke tiltak vi skal innføre for å få med oss alle 10'erne vi kan om en drøy mnd:)

Spiff trener rute!Fri ved fot
Hun går kjempefint, og jobben jeg har lagt ned med tanke på å få henne lenger bak i riktig posisjon og for å unngå klenging har fungert kjempefint! Jeg må jobbe med rette holdter og lyd. Verdien på belønningene kan jeg godt senke noen hakk, blir mindre lyd da. Dessuten blir det mindre lyd med god oppvarming så hun får gått av seg verste iveren.

Ruta
Jeg har pleid å si "Hvor er ruta?" før jeg sender henne til boks for at hun skal vite hvilken vei hun skal løpe fra kjegla. Når jeg gjør dette får hun alt for stort fokus på selve ruta, og løper ut til denne når jeg sender henne istedet for til kjegla. Må jobbe mer med å få henne rett ut til kjegla med en gang, og fryse i ståposisjon der. Jeg kommer til å fortsette å bruke omvendt lokking, og gradvis fade denne. Det har funket bra for å få henne til å holde ståposisjonen hittil, men noen brister finnes der fortsatt, så den må jobbes mer målrettet med.

Apportdirigering
Samme issue her som på ruta. Kjegla har ikke høy nok verdi, så kommer til å jobbe mer med å få henne ut til den og fryse der. Trene separat å løpe til kjegla, rundt og tilbake til meg i belønning, og fryse i ståposisjon med omvendt lokking som fades gradvis. Ellers har hun kjempefin fart, rene opptak og fint innsitt med avlevering.

Neseprøve
Hun har det veldig travelt og smaker på flere pinner. I dag la vi sikkert 15 pinner bortover på rekke og hun fikk søke over de i bånd. Da funket det veldig bra. Vi konkluderte med at jeg må lære henne å søke over fra én side til en annen, sånn at det blir mer system og mindre rot. Da stresser hun mindre enn når hun får søke fritt. På hver trening fremover kommer jeg til å legge noen godbiter på venstre side av pinnene sånn at hun konsekvent lærer seg å gå ut til venstre side og søke over alle pinnene systematisk.

Avstandskommandering
Dekk til stå: ok
Dekk til sitt: ok
Stå til dekk: trene mer vekt bakover/låste bein
Stå til sitt: trene med låste bakbein
Sitt til dekk: ok
Sitt til stå: ok

Utrolig motiverende og bra å få kjørt igjennom øvelsene med kommandering for å få kartlagt hva vi virkelig må trene på! Det blir mye mindre tulleaktiviseringslydighet, og mer konkurranseforbredene trening fremover.

Fine barn - post trening:)