søndag 2. mars 2014

Lavine på Hornsjø!

Eller Hønnsjønn som de lokale kaller det.

Jeg og Thale pakket bilen stappfull på fredag og var ved godt mot helt til vi skulle opp fjellet. Vi satte hele vår lit til piggdekkene og var overbevist om at de kunne ta oss hvor som helst. Den myten kan vi avkrefte med en gang. Halvveis opp fjellet stoppet det. Så gikk det bare bakover. Jeg fikk litt sånn deja vu følelse. He he..

Heldige som vi var kom Kristin og Thomas rett bak oss, så de fikk sin første redningsaksjon allerede da. Vi prøvde å taue bilen med lastestropp, men måtte gi opp etter omtrent hundre forsøk. Kristin og Thomas var uansett heltene våre, så vi kjøpte vin til dem (oss) litt (mye) senere på kvelden.

Vi ga opp, kjørte ned til en bensinstasjon og kjøpte kjettinger fem minutter før de stengte. Han som jobbet der + en lokal helt satte de på for oss, og vi duret opp igjen. Til alle som tror de ikke trenger kjetting fordi de har piggdekk: kjøp kjetting. :)

Thale er fornøyd med kveldens innkjøp:)

Roomies!

Enya jobbet veldig fint i de oppgavene hun fikk. Vi begynte ganske lett på lørdag med lave tak (dvs kort vei ned til figurantene). Jeg slapp henne og gikk på nedsiden av feltet med tanke på vinden slik at målet var å hente mest mulig informasjon på kortest mulig tid. Vi gikk ca 100 meter fra hulene og Enya slo kjempefint når hun fikk fert i nesa! Utrolig kult å se på! Hun gikk rett på hula og gravde seg ned til figuranten. Lett som en plett :)

Vi avanserte gradvis, og i siste søket på søndag fikk hun en figurant som lå 1,5 meter under overflaten. Hun slo også på denne, og begynte å grave, men det var en ganske stor belastning å grave seg gjennom så mye for så å slippe seg 1,5 meter ned i sort hull. Etter litt frustrasjon og vurdering gikk hun inn, og etter dette løp hun ut og inn av hula uten problemer. Utrolig godt å se at hun løsner opp så fort som hun gjør, og at hun ikke drar med seg det hun er skeptisk til videre.

Enya graver

Kommer opp fra hula på 1,5 meter med leke. Det gikk så snøen spruta!

Et stykke ned til figurant...

Enya klar for å finne!

Scooter er kjekt (og gøy!)
Takk for en super helg!! :)