torsdag 20. mars 2014

It's all fun!

Asfaltspor
I dag gikk vi ukjent asfaltspor på ca 250 meter på et industriområde. Enya tok det kjempefint, og jobbet seg bra gjennom det. Jeg elsker sånne praktiske oppgaver: "Oi, der sto det plutselig en svær trailer midt i sporet som ikke sto der når sporet ble lagt! Jaja, da går vi på motsatt side av traileren og tar et sporoppsøk der." Hun har det litt travelt, men jobber som helt! Støvsuger asfalten for informasjon. Det er ganske stilig å se henne jobbe så høyt i stress, men at hun samtidig klarer å jobbe så nøyaktig som hun gjør.

Søk
Hun jobber fint i søk etter folk på industriområder. Fikk avdekket at halsen satt litt lenger inne når jeg ikke er i nærheten. Vi jobber videre med selvstendigheten hennes i morgen, hun må kunne gå i hals selvom jeg ikke er i nærheten.

Skogsspor
I går gikk vi spor i skogen på over en km som hadde ligget i over en time. Hun jobbet kjempefint! Det er kanskje et halvt år siden hun gikk et så langt spor, men det var ikke noe problem. Vi trenger lange ukjente spor med lang liggetid for å få utfordringer her. Jeg skal få noen til å gå opp et spor på 3-4 km med noen timers liggetid en dag, så får vi oss en liten utfordring!

Fysisk
For å ha en hund som holder lenge i arbeid - enten det er lydighet, søk, spor, rundering eller andre ting så kommer det veldig godt med å ha en hund som er i god fysisk form. I dag har vi trukket kjetting i nesten en time, andre dager går vi tur i terreng, trener balanse på smale bommer, løper osv. Variasjon er stikkordet!

Dagene går i ett, og er nesten over før de har begynt. Vi drar hjemmefra litt over 7, og kommer hjem en gang etter 21. Da rekker vi omtrent bare å spise før vi legger oss. Leiligheten ser helt bomba ut, men det er greit, det er tross alt mer spennende ting å finne på enn å rydde. Blogge for eksempel :)

Over og ut, og god natt!