mandag 17. mars 2014

Helgekurs med fint vær-garanti!

Har holdt sporkurs i helgen, og været var helt fantastisk. Nøye planlagt ;)
På lørdag morgen var alle hundene fulle av energi, de hoppet, bjeffet og var tydelig klare for å få brukt hodet sitt litt. På søndag morgen var det knyst stille i alle bilene, og alle hundene hadde "mirakuløst" blitt ganske bedagelige etter en hel dag med sporing på lørdagen.

 Samojed ved sporstart

 Gjenstand i slutten av sporet

 Doodelen er på sporet!

 To stk som var fornøyde ved sporslutt

 Spansk Vannhund - godt driv og god forståelse!Belønning ved sporslutt

Noen av hundene hadde sporet litt før, andre hadde aldri vært borti spor. Men samtlige hadde bratt læringskurve, og viste stort talent i sporet. Håper virkelig alle fortsetter å spore, for her var det mye potensiale!

Enya var med i bilen, og fikk komme ut for å demonstrere litt forskjellige ting i lunsjpausene. Det ble snakk om rundering ved en anledning, og flere ville se hvordan dette så ut i praksis. Så da fikk Enya kjørt seg noen meter i runderingsløypa også. 

Etter kurset var ferdig trente jeg spor, lydighet og felt. Hun har ikke gått felt siden i høst, men intet var glemt. Hun har en enorm drive i søket sitt, og gir seg ikke før hun finner. 

Som jeg sikkert har sagt hundre ganger før, så er jeg veldig glad i søksøvelser i forskjellige former. For variasjon og finsøk trener vi sånn her noen ganger:


Hun søker etter plastbiter på størrelse med et kvart fyrstikkhode, samme som jeg bruker når vi går asfaltspor.