fredag 14. februar 2014

Søk i bygg!

Jeg har lenge hatt lyst til å søke i bygg! Og i dag har vi gjort nettopp det.

Jeg storkoste meg fra start til slutt, ikke minst fordi vi hadde superbra lokaler å trene i! Dette ble kombinert søkstrening og miljøtrening, da bygget er ganske annerledes enn hva vi befinner oss i til daglig (for å si det mildt, hehe..).

Enya tok alt kjempefint! For det første så er jeg imponert over hvordan hun taklet miljøet. Nettinggulv, store rør, store rom, rare lyder, smale broer, åpne trapper osv. Null stress joggedress!

Miljøet vi trente i

Først gikk vi inn bare for å sjekke miljø og spise godbiter. 

På første økt vektla jeg at Enya skulle søke selvstendig og lykkes med å prøve seg frem på egenhånd. Jeg prøvde derfor å holde meg ganske passiv, men fulgte etter når hun tok initjativ til å gå nye steder selv. Hun gikk rett i lek på alle funn under første økt. Jeg ville ha henne gira på å finne, og jeg ville ha henne så gira at hun valgte vekk meg. Jeg har god lydighet på henne som kan hentes frem når som helst om jeg skulle ha behov for det senere. 

I søk etter mennesker utenom skog har jeg annen kommando enn i runderingen. Litt fordi rammene rundt det hele er litt annerledes. Jeg sier derfor "finn mann" når hun skal søke selv uten særlig pålagt system fra min side, og melde med halsing ved funn.

I andre runde hadde jeg kun én figurant, og vi fikk frem noe som kan bli en halsmelding! Kjempefornøyd! Hun har et enormt fokus på figurantene når hun finner, noe jeg er veldig glad for! Tror ikke det kommer til å bli noe problem å frem en halsmelding på henne når hun allerede er så motivert på figurantene.

Målet i dag var at Enya skulle få forståelse for oppgaven, og det gikk over all forventning! På siste økt, når jeg sa "finn mann" løp hun vekk fra meg med halen og nesa høyt med god forståelse for hva vi skulle. At vi fikk begynt på halsmeldingen var bare bonus. Utrolig fornøyd med dagen, gleder meg til å fortsette!

Under følger noen bilder:

Thale figurant

Thale avanserer figureringen sin

Charlie på folkejakt

Pepsi leter

Gjengen :)

Enya finner figurant under trappen

Belønning

Ballen!

Vi filmet også en del i dag, men det kommer senere. Det er en del materiale å redigere, og vi skal tidlig opp i morgen for å gjete, så jeg tror vi sier god natt :)