onsdag 12. februar 2014

Sau er gøy!

Vi har gjetet igjen i dag, og ting kommer seg sakte men sikkert. Hun viser så fin forbedring fra gang til gang. Hun er mer "på" sauen enn noen gang, det er jo nettopp det jeg har savnet litt. Hun satt faktisk å skalv før jeg slapp henne, og når hun gikk mot sauen, selv før vi hadde begynt å trene, gikk hun inn i "gjetemodus" med en gang.

Årets gjeterhundmål: Godkjent gjeterhund og klar for praktisk arbeid.

Vi begynte å legge på fløytelyder i dag. Jeg prøvde å si at det kanskje ikke var så god idé med tanke på at jeg ikke klarer å få to like lyder i fløyta, men det var visst bare en bagatell, så vi kjørte på. Og ikke bare kjørte vi på med høyre, venstre, inn og ligg, men vi tok likegjerne korte/halve venstre og høyre når vi først var i gang. Så hadde vi vært gjennom alt, ingen tid å miste! ;) Det ble mye rare lyder, og noen ganger kom det ikke lyd i det hele tatt. På toppen av det hele kjørte jeg også en hund med engelske kommandoer, i tillegg til fløytelydene (som til tider ikke kom). Den hunden må ha tenkt at "den kjærringa der er faen meg enten full eller gæren". Men han lystret fløyta etter beste evne, mindreading dog... ;)

Det er så gøy å lære om dette, og det er så gøy å trene hund på en så annerledes måte enn jeg er vant med. Tro meg, det er ganske vanskelig når forsterkeren ikke lenger er en ball i lomma, men firbeinte, selvflyttende ulldotter...

Anyway, Vidar kom innom en tur og filmet en høyreutgang: