torsdag 6. februar 2014

Gjeting med bildedryss

I dag dro vi en tur for å gjete hos Alexander før jobb! Det er helt supert, for Alexander ser hva vi trenger å jobbe med, og han gir oss oppgaver som gjør at Enya får frem det bedre i seg.

Først jobbet vi med at Enya skulle høre på kommandoene mine uavhengig av hvor jeg beveget meg. Hun gikk hele "klokka" rundt og rundt mens jeg beveget meg i motsatt retning rundt flokken. Dette gikk kjempefint! Det er ganske vanskelig for hundene å gjøre dette fordi de hele tiden søker balansen med flokken mellom seg og fører.

Jeg ville jobbe mer med at Enya skal forstå trykket hun har. Hun synes det er kjempegøy å ruse sauen så de begynner å løpe, men jeg vil heller at hun samler seg og jobber rolig på sauen for å flytte de. Hun er veldig førerfokusert, så det å bare se på sauen og ikke se på meg er ganske vanskelig for henne. Vi gikk oss noen "turer" med sauen hvor jeg gikk bak med Enya og flyttet på de, og det gikk alt i alt ganske bra.

Jeg fikk også kjøre en hund Alexander hadde med seg. Denne hadde i tillegg engelske kommandoer! Ikke nok med at jeg skal flytte på armer og bein og tenke og kommandere og time alt, men jeg måtte også bruke nye kommandoer! Ikke så lett når man i utgangspunktet er litt fisk på land.. :P Det var gøy å kjøre en annen hund enn Enya, og jeg fikk kjenne på hvordan det var å styre en hund som var så "på" sauen som denne var. Det gikk fort i svingene, men jeg tror jeg klarte å holde han sånn ca under kontroll :)

Ove og Skruf var også med å trene, flinke Skruf fikk virkelig vist frem et stykke pent arbeid i dag!

Under er bildedryss. Jeg tok noen bilder av Ove og Skruf, og Ove tok bilder av meg og Enya:


Etter jobb gikk vi asfaltspor igjen med Ina og Ludvig. Enya er sliten etter lange dager, men mot slutten av sporet jobbet hun greit. Det ser ut som strategien min funker :)