fredag 21. februar 2014

Finn mann!

Den siste uken har vært fylt til randen. Det er stort sett sånn at jeg kommer hjem fra jobb, spiser på 15 minutter eller tar med meg mat i bilen, trener eller holder kurs, hjemme mellom 22 og midnatt, og stuper i seng. Da blir det rett og slett ikke tid til blogging.

Vi har trent søk i bygg, og det er så gøy! Ikke alltid "i bygg", men også på industriområder ol. Jeg har jo bestemt meg for å ha halsmelding på denne typen søk, og det ser ut som om det begynner å løsne. Etter to treninger var det ingen jevn hals på eget insj, og da sa jeg at jeg vurderer bringkobbel. Ingvid sa at "unnskyld meg, men du har jo bare trent på dette to ganger, du skal ikke gi det litt mer tid da..?" Jeg er så bortskjemt med Enya, jeg tenker at hun er tankeleser, for hun tar alt jeg setter henne til på strak labb. Når alt ikke går på skinner er jeg alt for rask til å gå til plan B. Noe av det som er mest givende i treningen er jo å se progresjonen, og jeg nyter å se hvordan Enya tar denne oppgaven. I går satte jeg henne på ganske langt unna der første figurant lå og hun sjekker ut ting på en måte jeg liker veldig godt! Opp på benker, over nettingflater, hopper opp på rekkverk og sjekker ut overvær osv. Hun har begynt å jobbe veldig selvstendig, og kommer mindre og mindre tilbake til meg for bekreftelse. Til slutt fant hun første figurant under en haug med søppelsekker. Takk for den Ina, I owe you! ;) Det tok litt tid før hun gikk i hals, men som "trøst" var halsen jevn og fin når den først kom.Jeg legger det opp sånn at hun halser i flere "runder" inne hos figurantene. De belønner henne med med mat og på den måten får vi belønnet halsen flere ganger. De første gangene vi begynte hadde jeg henne koblet sånn at figurantene hadde mulighet til å fysisk holde henne hos seg ved å ta tak i kobbelet. Jeg var redd hun ville forlate figurantene fordi hun var usikker på hvordan hun skulle melde, og dette fikk jeg rett i. Det gikk ikke ann å forlate de (hun prøvde et par ganger) når hun var koblet, og vi "tvang" henne til å lykkes. Hun får ikke lov til å forlate figurantene før jeg kommer bort og figuranten kommer frem. Hun trengte ikke mer enn et par par forsøk på å stikke av, før hun skjønte at det ikke var noe alternativ. Jeg vet at drivet på figurantene er der, hun var i begynnelsen bare usikker på hvordan hun skulle melde funn. Nå begynner halsen å løsne, og jeg gleder meg veldig til å jobbe mer med dette!

For å si det sånn, vi skulle trene lydighet i går og endte opp med å trene søk! :)

Forresten, sporkursene fylles fort opp, skal du (eller noen du kjenner) ha plass bør du ikke vente for lenge :) Påmelding her.