lørdag 15. februar 2014

Film fra i går og gjeting

Det siste først. Vi besøkte sauen en tur i dag!

Vi kjørte på med noen "lange" utganger. Altså, alt er relativt. Så med "lang" så mener jeg ca 50-100 (?) meter. Enya er litt trang bak sauen, men det går seg visst til til, så vi bryr oss ikke så mye om det.

Jeg kjørte også en annen hund i dag, en med norske kommandoer til og med! Hun var ganske annerledes enn Enya. Hun var blant annet som en magnet på balansen, så det å krysse meg var vanskelig. Men hun hadde en veldig fin dyrefølelse, og jeg fikk se litt av en "fasit" som jeg ønsker på Enya etterhvert.

Jeg fortsatte med å legge på fløytelyder. Høyre og venstre går fint, men ligg høres visst ut som en "spurvunge som ikke har fått mat på noen dager" (for å sitere en viss person ;) ). Så ligg er utsatt på ubestemt tid.

Venstre faller veldig lett for Enya. Hun liker seg på venstre side, hun har finest venstreutganger, hun sklir over på venstre side når hun driver osv, så vi må jobbe litt for å få høyre side grei også.

Venter på tur..

Se og lær

Tur med Oslofjorden i bakgrunnen


Jeg er fortsatt veldig fornøyd med gårsdagens trening! Både med tanke på hvordan hun ganske selvstendig følger opp luktbilder, og hvilket driv hun har på figurantene. Takk for en super trening!

Det ble en ganske lang film, rett og slett fordi jeg ikke gidder å klippe så mye. Dessuten får man en mulighet til å se hvordan hun jobber i sin helhet. Jeg så gjennom filmen, og det er et sted der hvor hun på eget initjativ går ut på en bro med nettinggulv som er ca 50 cm bred, og hvor det er ganske mange meter ned til solid gulv. Hele tiden med halen høyt og fokus på arbeidet. Liker'e!! På siste figuranten får vi frem en liten begynnelse på halsmeldingen. Jeg kommer til å belønne det at hun bjeffer én gang et par ganger til, maks. Kommer fort til å gå over til variabel belønning her, så ikke hun "låser" seg i forventning.