tirsdag 28. januar 2014

Snøspor og sånt

Åkei, for det første så er det utrolig gøy at det er så stor interesse for sporkursene! Etter at artikkelen jeg skrev om spor ble lagt ut i går, har det kommet mange henvendelser. Det ser ut som om det blir kamp om plassene, så her er det førstemann til mølla! Se link til påmelding under "kurs" i menyen.

På trening i går jobbet vi med flat dekk og fri ved fot. Hun klenger i foten, så jobber med å få henne lenger bak. Da vil hun gå rettere og klenge mindre. Det er vanskelig å detaljtrene en så godt befestet atferd, så jeg vet om en som ikke skal slurve ved innlæring av fot på neste hund...

Enya lærer flat dekk

Etter trening i går la jeg snøspor. Det er litt diskusjoner rundt dette med spor i snøen, men jeg tenker: Hvorfor ikke? Fra et redningshund-perspektiv så kan man ikke si at "her er det snø, så her må vi desverre avbryte sporet vi er på etter den savnede". Generalisering av spor ser jeg egentlig ikke noe negativt med uansett. Vi går uansett spor på plasser hvor mange har gått/kjørt, så det er minimalt med hva som synes av fotavtrykk. En rutinert sporhund har uansett lært at nesebruk er letteste veien til målet, så jeg er ikke nevneverdig bekymret for at Enya skal koble inn øynene. Nyinnlæring av spor på nysnø derimot, det stiller jeg meg litt skeptisk til.

Filmet de siste meterne av sporet: