torsdag 17. oktober 2013

Jeg elsker late hunder

"Border Collien krever helt sykt mye aktivisering!"
(Jeg skriver Border Collie, men jeg synes dette kan generaliseres til flere raser)

Det er jeg ganske uenig i. Det de krever, er riktig type aktivisering. Går du tre timer tur fra før, blir ikke hunden mer sliten av å gå fem timer tur.

Trener man riktige ting på riktig måte, og i tillegg har bittelitt flaks med det genetiske, så får man en hund som kan ligge flere dager i strekk på sofaen, og gi absolutt maksimalt på trening, slik at den blir sliten igjen. Også har man en god sirkel. Og sånt blir det trivelig hundehold av.

Jeg elsker hunder som ligger helt stille og sover inne, uansett hva du gjør. Og når de først blir bedt om å jobbe, så gir de alt de har. Enya er en sånn hund. Men hun har ikke alltid vært sånn. (Bare spør Marte).


"Vær stille a, jeg prøver å slapp'a.."
Leave me...

..the fuck...
..alone!