fredag 25. oktober 2013

Enya har blitt biff!

Mye mat og mye trening på Enya den siste tiden har resultert i at hun er i sitt livs form, og hun har økt muskelmassen betydelig. Nå er ikke denne frøkna vanskelig å trene sånn i utgangspunktet, men tidligere har det alltid vært skader som har hindret meg i å dra ut potensialet i henne.

Den siste tiden har hun løpt mye løs i ulendt terreng med andre hunder. Man kan si hva man vil, og gå på tur til man blir blå, men den treningen og stimuleringen som skjer når de løper løs i skogen med andre hunder er priceless. Jeg får hentet frem det meste som finnes av kondisjon, koordinasjon, balanse og eksplosivitet ved hjelp av dette. Ved siden av har vi syklet mellom en og to mil flere ganger i uka. Enya ligger utrolig bra i selen kilometer etter kilometer, med godt og jevnt drag.

Jeg har selvsagt måttet øke mengden mat, og endre næringsinnholdet i maten noe. Vi er nå oppe i ca 50% mer mat i mengde, på høyenergifôr. Jeg tipper kaloriene er omtrent fordoblet, og det er utrolig gøy å se hvordan hun bygger muskler uten å legge på seg fett. Ferdigdeffa liksom!

Men, grunnen til at dette er så utrolig gøy, er at jeg merker hvordan hun har bedret utholdenhet i både lydighets- og bruksarbeid. Hun har holdt seg skadefri (jeg velger å tro at det er en sammenheng her), og hun virker mer fornøyd med tilværelsen.

Fint drag på frøkna!

Høstvann i skumring