fredag 18. oktober 2013

Bra hund og bånntæle

Det siste først: jeg fryser ihjæl!

Men det går bra, for Enya var flink. Det ble ikke så mye tid til bilder og sånt, for en gangs skyld konsentrerte jeg meg om å faktisk trene hund. Ikke bare late som og ta bilder av det.

Vi har jo meldt oss på runderingsstevne 3. november, så da tenkte vi å trene litt. Dro til Hundeskolen med Peder og Anne Gry, superfint å rundere der! Enya fikk gå en ukjent D-rundering, og det gikk faktisk over all forventning. Slagene våre har blitt bra igjen ser det ut som, og hun går dypt og grundig selvom hun har gått tomt på tomt.

Vi kjørte også igjennom lydigheten. Vi fikk nesten 10 på alle momentene våre av Anne Gry, så jeg tenkte hun bare kunne være dommer på stevnet om to uker. Alt sitter egentlig fint, men vi kan godt få litt mer rutine på "gå foran i line". Så det er planen. Trene "gå foran i line"-momentet, og trene hele greia med variabel belønning. Det har jeg vært så dårlig på før. Man går så fort på rutine. "Belønne mellom hvert moment." Det er ikke rart det går åt skogen på tävling!

Jeg sa jeg ikke tok bilde i dag. Det var løgn. Jeg tok et, men det er Anne Gry sitt konsept og idé, og når hun om litt kommer med et lignende bilde av Udda så husk at det er vi som er tyvene, ikke de!Også tenkte vi at vi skulle ta sånne fancy kaste-løv-opp-i-lufta-så-de-daler-sakte-ned-og-lager-fin-høststemning-bilder. Men med mobilkamera og dårlig lys så kan vi vel si at resultatet ikke ble helt som forventet. Okei, så det ble ikke bare seriøs trening i dag (heller) da.