søndag 8. september 2013

Bra dager!

Post Sporkongen 2013 har jeg konkludert med at Enya er flink, og at neste år skal vi vinne.

Vi har vært borte fra Oslo en liten uke, og hatt det veldig fint! Enya har fått gå spor(oppsøk), rundert og trent lydighet.

Sporoppsøkene går veldig fint, men de har jo på en annen side heller aldri vært noe problem.

Sporet går bra. Med det så mener jeg at hun går gamle spor (3-4 timer) veldig fint og nøyaktig, mens hun har en tendens til å tenke at ferske spor er plankekjøring, og bare dundre på. Når ikke tiden gjør at hun må konsentrere seg, så må jeg være mer kreativ. Jeg kan nevne:
  • spisse vinkler 
  • vinkler foran vei slik at sporet blir liggende parallellt med veien et stykke før det krysser
  • samme som over, bare med bekker eller andre landemerker man pleier å krysse rett over
  • små gjenstander (og med gjenstand som eneste vei til belønning)
  • inn på sti, gå på sti, ut av sti
Runderingen ser ut til å ha løst seg, litt hvertfall. Jeg har hatt litt problemer med at hun løper rett ut, tar et kjapt overblikk, løper inn samme vei. 
Og du Enyabenja, det er ikke å dekke terreng, frøken. 
For et par sesonger tilbake runderte hun fine slag, og hun kunne gå mange tomme på rappen uten å miste fart eller intensitet. Derfor vet jeg at hun kan. Har hun kommet tilbake samme vei som hun har kommet inn, har jeg gått ut og møtt henne med et "nei". Hun tar presset såpass bra at hun løper ut igjen på dype, runde slag som jeg kan belønne. Hun har absolutt potensiale til å bli en god runderingshund (igjen), og komme opp på det B-nivået hun engang var på. Jeg har en tanke om at veien dit ikke er så alt for lang når vi har vært der én gang. (Det er lov å håpe, liksom).

Lydigheten går fint, det er for tiden NBF-lydigheten i klasse D som står på planen. Det eneste er at jeg skal gå en del lineføring i stedet for fri ved fot fremover, da hun ofte tror vi skal utføre "gå foran i line" så fort lina er på i fotposisjon. Vil helst ikke ha noe eget insj der, tusentakk.

Slitsomt med all den jobbinga..


Vi bare trente litt lydighet her vi. I solnedgangen. På gressbane. Med flinke hunder. Helt greit.