mandag 22. juli 2013

Er det ikke det ene..

..så kan du banne på at det er det andre.

Ekkelt, men ikke like ekkelt som i går
Enya har slicet poten sin i to. Det blødde som et Halal-slakt, og jeg var et lite øyeblikk overbevist om at tåa måtte amputeres. Kanskje hele beinet. Det måtte hvertfall sys. Det var jeg sikker på. Det kommer ikke så godt frem på bildet, men det er ganske dypt, og dessuten går det rundt og opp på siden av poten.

Badetur med Varg har sin pris. I dag tok jeg med Enya ned på klinikken for å få en second opinion av en veterinær. Han dro av potesokken og sa at "det der kan bare få gro av seg selv". Det kostet 500 spenn. Stine sa jeg skulle være glad for at jeg ikke dro ned i går kveld som jeg vurderte, for da hadde det sikkert kostet tre ganger så mye. Så egentlig, så har jo spart 1000 kroner i dag. Flott flott flott.

Så, til alle som vurderer å dra på en konsultasjon på grunn av et potekutt, så kan jeg fortelle følgende:
Potekutt skal helst ikke sys, for det er da komplikasjonene kommer. Med mindre ting holder på å dette helt av da, såklart. Det beste er å la det få gro av seg selv, innenfra og ut liksom, selv om det er veldig dypt. (Og jeg kan meddele at kuttet til Enya var ganske næsty shit, jeg ble svimmel og hvit i ansiktet når jeg renset det. Man så de rosa klumpene inni... kjøttet liksom.)  Hold det tørt og rent. Vask det i mildt grønnsåpevann og skyll godt. Ha på potesokk. Og ja, det tar lang tid før sånne ting gror. Ikke tren agility, men det går fint å gå tur.


Grønnsåpejenta 2013