onsdag 19. juni 2013

Tørke..

Nedsatt allmenntilstand, dårlig matlyst, slapp, tilbakevennende stivhet og låsninger til tross for behandlinger, halthet, soving 23 timer i døgnet... and the list goes on.

Superbikkja ække så jævla super lenger. Foråsidetsånn.

I går var vi til behandling igjen hos Ellen. Enya er en helt annen hund samme dag som hun har fått behandling, og sånn har det vært de siste gangene. Vanligvis vil Enya bare sove på kvelden. I går hentet hun leker i lekekassa si, hun gnagde på tyggebein, maste om drakamp, fikk raptus ute på tur, og var i det store og det hele sånn hun "skal" være. Hvorfor er hun ikke sånn hele tiden?

Hvis jeg sier at vi skal jobbe, så jobber hun. Hun er bare så sinnsykt sliten etterpå, og hun sover gjerne i flere dager i strekk etter et spor om hun får lov. Jeg (og andre) merker tydelig at runderingen vår har blitt dårligere (les: gått til helvete). Hun vil ikke ut i terreng, hun finner ikke fig, hun slurver... Og det til tross for at hun kan!

I følge Ellen var kroppen hennes i går "helt kræsj" (dvs at hun ikke har responert på tidligere behandlinger). Og hun mente at den blir ikke bare sånn av seg selv. Antagelig sitter det en betennelse eller infeksjon i kroppen et sted, som forårsaker det hele. Noe av det Ellen påpekte i går: låsninger i rygg, ingen/liten smertefølelse og nedsatt/ingen refleks i bein (spesielt venstre side), pukkel på ryggen, stivhet i rygg og bein, bleke slimhinner, stive/dårlige bevegelser, ingen/dårlig respons på tidligere behandlinger.

Vi begynner med å utrede for Borrelia, og tar en utvidet blodprøve.

Dette er noe dritt. Så vagt, og så mange vage symptomer som varierer i intensitet og omfang. Jeg ser for meg at dette kan bli en lang reise..