tirsdag 14. mai 2013

Rett hund til rett arbeid

Veldig mange steder (div. fora etc.) hvor folk spør om hva slags rase som passer dem, så er samtlige forslag basert på raser som ligger omtrent 10 hakk under den kapasiteten de etterspør. Alle hunder i gruppe 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 og 10 trenger jo hundre timer med aktivisering. Hver dag.

Det er helt sant at det er unødvendig å kjøpe seg en brukshund av ypperste klasse for å gå tur i ti minutter rundt kvartalet tre ganger om dagen. Men det er faktisk enda kjipere å prøve å trene en dvask og halvslapp hund til arbeid, spør du meg! Veldig mange kjøper seg en hund, og fatter senere interesse for hundesport. Også står de der med en hund som er passe matlei, lettere overvektig, og som bare løper etter ball hvis det ikke skjer noe annet spennende. Som at det blåser i trærne.

Du kan faktisk klare å stimulere de fleste hunder selv om du ikke bruker fire timer i skogen hver eneste dag og konkurrerer hver helg.

Det er langt verre å bygge gode forsterkere og arbeidskapasitet hos voksne hunder dette ikke ligger naturlig hos!

Kort sagt: ønsker du å bruke hunden din, så kjøp deg en brukshund og jobb målrettet med den. Jeg kan love deg at du vil få det mye artigere på trening med en trenbar hund! ;)

Jeg hadde ingen planer om å gjete med Enya når jeg kjøpte henne, men...

Nuff said, I'm out!