tirsdag 2. april 2013

Same old

..in new ways!

Utvilsomt at det er kjedelig å gjøre det samme i eh.. fem år. Det er samtidig utrolig lett å havne i en rutine når man trener, hvor man går dag ut og dag inn med å gjøre det samme. Hund ut av bil, fri ved fot i varierende lengde med samme belønning, hund i bil, hund ut, avstandskommandoering, inn i bil, vanning, ut av bil, apportering. And. So. On. Man trener på samme sted, kjeglene står på samme sted og bilen er parkert der den pleier. Så, når man kommer til konkurranse så er alt annerledes også tenker man på hvor rart det er at alt går galt når det sitter på trening. Been there, done that. Foråsidetsånn. 

Så i dag prøver vi oss på å formidle hvor viktig det er med variasjon (en liten note to self, ja). Masse kjegler, masse apporter, nye steder, sett ruta oppi en bil og send hunden til apport når en tilfeldig forbipasserende går forbi. Sånn får man avdekket svakheter og trent i nye situasjoner.

Sånn apropos svakheter; Enya har vært frisk en god stund nå (kryss i taket). Men, i går etter trening haltet hun på to bein. Antagelig ikke så kjempelurt å trene på asfalt, men alternativet var svart is. 
Kjære gress og grønne skogbunn, du er dypt savnet og svært velkommen!

Noe av det vi gjorde i dag:
  • Satte opp dobbel og trippel kjegle på fremadsending til rute/apportdirigering (løp til jeg sier stå)
  • La venstreapporten helt inntil høyre kanten på ruta (husk hva jeg ba deg om å gjøre)
  • Satte ruta helt inntil en stor lastebil (Border Collie: ikke bry deg om "trykk" fra miljøet)
  • Fant en mann som snakket i telefonen under en meter fra ruta/venstreapporten som vi brukte nokså konstruktivt
  • Satte ut mange kjegler svakt til høyre/venstre med kjeglen vi skulle sende til rett frem (mange kjegler i ringen er typisk konkurranseissue! Løp rett frem når jeg sender deg ut!)
Og planen er å trene mye sånn fremover. Det må jeg hvis vi skal fortsette å gå elitekonkurranser. Generalisering er vel stikkordet. Nye steder. Nye folk. Nye hunder. Nye varianter. Nye utfordringer. Mange kjegler rundt omkring og apporten nesten inni ruta

Dobbel fremadsending mot apportdirigering

OMG! Potevondt
På med potesokk, som førte til...

..furting! 

Men alt var greit igjen når mamma tok frem knasken til pusen :)


Og helt til slutt så må jeg bare legge ved dette bildet. Vi har nemlig bare litt lyst til å gå spor igjen snart.
Tenk å gå spor her a.. :)