lørdag 13. april 2013

Elite og spor

I dag har vi gått elite igjen. Vi ankom i kjent stil 20 minutter for sent og kjørte derfor fellesøvelser uten særlig oppvarming. Resten av konkurransen synes jeg Enya jobbet helt greit. Det gikk bedre enn det gikk sist, så det er jo... bra. Vi varmet opp ganske lenge, og jeg kjente at hun energimessig var på nett da vi gikk inn i ringen.
Vi gjør jo uansett bare dette fordi det er gøy, og får vi championatet en dag må det bli en bonus. Nå har vi gjort så mye rart på treningsfronten i så mange år, så at jeg i det hele tatt har fått prøvekluten (og ikke minst min aller første hund) helt opp i toppen er jeg egentlig ganske fornøyd med.

Enya gjør seg klar til konkurranse..Fellessitt 2 minutter med skjult fører :: 9
Flyttet en labb

Fellesdekk 4 minutter med skjult fører :: 7
Hun som kommanderte før oss sa dekk ganske høyt og bestemt, så da halvdekket Enya på hennes kommando. På oppsittet nøyet ikke Enya seg med å sitte opp, hun reiste seg like gjerne opp på bakbeina. Kreativt.

Fri ved foten :: 7
Hun klenger visst, også hadde hun noen skjeve holdter. De skjeve holdtene kjøper jeg, men det at hun klenger synes jeg er så tullete å trekke så mye for. Arbeidsglede og engasjement skal ikke trekkes for, spør du meg. Dessuten sperrer hun meg jo ikke, hun bare følger tett. Sånn jeg har lært henne at hun skal fordi jeg synes det er finest. Heldigvis (?) varierer det veldig fra dommer til dommer hvor mye det trekkes for mye kontakt under fot.

Stå, sitt og dekk under marsj :: 8,5
Flink jente, men tror hun fikk trekk for at hun flyttet en labb i løpet av ståen (?). Hun hører etter og gjør som hun skal, helt innafor spør du meg :)

Innkalling :: 8,5
Bra fart, bruker bittebittebittelitt lang tid på momentene.

Ruta :: 9
Hurra! Aner ikke hva vi ble trukket for.

Apportdirigering :: 5
Enya søkte langt ut til siden etter apporten sånn jeg har lært henne at hun skal, fordi det er sånn på de fleste stevner, men i dag lå apportene med bare noen få meters mellomrom. Da ble hun forvirret, og da ble det noen ekstrakommandoer. Helt greit, hun tok kommandoene fint og gjorde det vi har trent på. Da kan jeg ikke forvente noe annet.

Metallapport over hinder :: 0
Glemte å hoppe over på vei tilbake. Helt greit, har tross alt ikke trent denne på over et år. Nå skal jeg kjøpe meg hinder!

Neseprøve :: 0
Ingen kommentar (he he)

Avstand :: 7
Litt fremdrift, også satte hun seg opp litt fort etter et av neddekkene.

Totalt 200,5 (3. premie)

Dette kommer til å bli bra (kanskje, en dag), vi må bare fortsette å gå konkurranser :)
Vi hadde det uansett gøy i dag og jobbet fint sammen i ringen. Så får poeng være poeng.

Fint område som måtte utnyttes :)

Stedet vi var på var superfint, så da fikk hundene et godbitsporspor hver mens vi ventet på kritikken. Enya prøver alltid så godt hun kan å gå spor i hundre kilometer i timen sånn at hun går over flest mulig godbiter, så å filme korte spor på den hunden er håpløst. Derimot: Rambo gikk sitt 2. spor i hele sitt liv, og her har denne hunden potensiale! Bare se filmen under, skru opp lyden og hør hvordan han bruker nesa si :) Flinkeste gutten!

Nå ligger hundene strødd utover gulvet etter en fullpakket dag med stevne, spor og langtur i skogen. Perfekt lørdag!