onsdag 17. april 2013

Dvergpinscher vurderes omplassert

Rambo er en kastrert Dvergpinscher hann som ikke lenger kan bo der han bor nå på grunn av endret familiesituasjon.

Jeg har hatt Rambo boende hos meg en stund, og i de rette hender så er han en utrolig kul hund som gir mye av seg selv.

I hverdagen så trenger Rambo trygge, forutsigbare rammer hos en konsekvent eier som har erfaring med hund fra før uten små barn. Han går pent i bånd på tur, kan gå løs, og han kommer på innkalling. Han har ikke så stor interesse for andre hunder generelt, så passeringer i bånd eller løs er ikke noe problem.

Han er "umulig" å slite ut fysisk, så fremtidig eier bør ha interesse for andre måter å aktivisere hunden på også. Heldigvis er Rambo er en matglad hund som er lett å forsterke, og han har vist seg å være et naturtalent i sporet. Jeg har også shapet han litt, og han er uten tvil den hunden som har fattet konseptet rundt klikkertrening raskest. Jeg vil også anta at agility er noe som hadde passet denne hunden ypperlig. Om fremtidig eier ønsker å konkurrere, er mulighetene absolutt tilstede både innenfor lydighet, rallylydighet, spor og agility.

Rambo har imidlertid en del forsvar i seg, spesielt rundt mat. Han trenger derfor en eier som vet hvordan dette bør og skal håndteres. Jeg har trent han til å ta med seg ting han har fått ut av buret og bytte det mot en godbit, og mulighetene for å jobbe videre med dette er absolutt tilstede. Han har også en tendens til å ty til aggresjon i situasjoner hvor han skvetter og som er ukjente, men det skal en del til før han faktisk "går på". Den beste løsningen på dette er antagelig å legge til rette miljøet så langt det lar seg gjøre slik at disse situasjonene ikke oppstår.

Om du ønsker å vite mer om Rambo, eller ønsker å møte han, kan jeg kontaktes på veronica.wister@hotmail.com eller på 406 46 124


Du kan også lese mer om Rambo her og her