lørdag 16. mars 2013

Elitedebut!


Det gikk dårlig, det. 

Fellesøvelser ble kjørt først i hver sin ring. Deretter fri ved fot, apportdirigering og rute og ring 1, så rett i ring 2 for resten av øvelsene.

Felles dekk - 8
Satte seg opp på kommandoen til hun ved siden av.

Felles sitt - 10
Flink jente.

Fri ved fot
Enya elsker to stykker høyere enn livet selv. Det er bestemoren sin og Perla (altså, ikke meg). Begge de to var en del av heiagjengen hennes. Under fellesøvelsene satt de stille, men under fri ved fot begynte bestemoren til Enya å vandre frem og tilbake ved siden av ringen. Enya så fort at bestemor ikke satt der hun skulle, og kontrollfriken som hun er så var det viktigere å prøve å finne ut av hvor bestemor befant seg enn å gå fri ved fot. Det var omtrent her jeg hadde lyst til å selge både mamma og Enya til en bonde i Finnmark. Eller Russland.

Ruta
Etter fri ved fot fulgte ruta, og her hadde de av en eller annen grunn satt opp veldig mange kjegler i ringen. Det virket hvertfall som veldig mange under konkurransen, jeg vet ikke hvor mange det egentlig var. Enya er trent opp til å finne ruta fra fotposisjon på kommando før øvelsen begynner. Så sender jeg henne rett frem til "box" (kjegla), og da vet hun allerede hvor ruta står. Under konkurransen løp hun rett mot ruta. Jeg fikk til slutt kommandert henne til boxen, og inn i ruta, la henne, og begynte å gå. Hun reiste seg og kom før jeg kalte henne inn.

Apportdirigering
Løp forbi kjeglen, fikk henne til kjeglen med en kommando ekstra, hun var på vei til å ta midtapporten, fikk kommandert henne til venstreapporten etter noen kommandoer. Roset henne på vei inn, så fikk poeng være poeng. Lista for debuten vår var allerede lagt for lenge siden, så jeg hadde vel allerede gitt opp litt her. Det er mulig jeg har lagt apportene litt for tett på trening, fra nå av blir det 90 graders vinkler ut fra kjegla.

Innkalling
Helt ok. Muligens noe trege momenter, men hun gjorde det hun skulle sånn i grove trekk.

Stå, sitt og dekk under marsj
Momenter bra og gjorde som hun skulle, men jeg var usikker på denne og safet med litt kroppsspråk, noe som medførte en del trekk.

Neseprøve
Feil pinne og prøvesmaking. Men det er greit, vi har jo ikke trent så mye på denne (smart).

Metallapport over hinder
Hun lener seg bort fra meg når jeg skal kaste, jeg tolker dette som at hun ikke følger med og gir henne beskjed om at det ikke er greit. Det er etter øvelsen har begynt, så får selvsagt kraftig trekk for det. Ellers en ok øvelse, bortsett fra at hun hopper inn i hinderet i stedet for over fordi hun er så ivrig. Bra kasting av meg (score!) og pent opptak. Tror kanskje ikke innsittet var helt supert?

Avstandskommandering
Dobbeltkommando på første oppsitt og ca 1/2 lengde fremdrift.Miljøet
Hall, kunstgress, lytt, agilityring ved siden av, dårlige lydforhold, liten plass til oppvarming

Hva var bra?
Lite lyd fra Enya, fellesøvelser, stå, sitt og dekk under marsj, metallapporten.

Hva var ikke bra
Fokus på andre ting enn det vi (hun) skulle, hun bygger seg fra øvelse til øvelse når jeg ikke får løst henne skikkelig ut. Det betyr at energinivået øker sammen med at konsentrasjonen minker utover i konkurransen.

Hva må trenes på
Generalisering, trene i konkurransemiljø, bli vant til å gå flere øvelser uten belønning og beholde konsentrasjonen.

Prinsessen selv har mest lyst til å gå av med pensjon og bli heltids sofahund hos bestemor hvor hun kan spise leverpostei fra skje og tigge middagsrester. Og det kan godt hende at hun får det som hun vil hvis hun har planer om å fortsette i den stilen her. Superbikkja.com - haha, saklig. Ikke så sykt super likevel.