lørdag 16. februar 2013

Påmeldt i elite

..og veldig langt fra klar.

I et impulsivt øyeblikk for noen uker siden så meldte jeg på Enya i eliteklasse i lydighet. Så gikk det noen dager før hun måtte trekke tre tenner og ble satt i av trening i to uker. Fem ukers forbredelser hadde blitt til tre. Tre sinnsykt korte uker.

Per i dag er hun ikke klar i det hele tatt. Jeg vurderer å droppe hele greia. Likevel er det jo sånn at man får en vanvittig treningsmotivasjon av å gå konkurranser. Vi kan jo gå stevnet og ta ta alt som ikke er null som en bonus.

Dessuten. Vi kan ha flaks. Har ikke vært så mye av det i det siste, så det er egentlig litt på tide at ting går vår vei.


Kort oppsummert:

Fellesdekk :: Denne er ok. Intet mer eller mindre. Den bare "er".
Felles sitt :: Kan gå bra. Kan gå dårlig. Hvis tiden blir for lang så legger hun seg på grunn av usikkerhet.
Fri ved fot :: Utfordringen her er lyden. Planen er å kjøre henne ihjel på øvelsen fremover. Det har hvertfall funket før.
Stå, sitt, dekk under marsj :: Kommandodiskriminering blir pri fremover. Hun blir så heit i alle øvelser med fot at hun glemmer å høre etter. Litt upraktisk innemellom.
Innkalling :: Denne sitter ganske bra, en av de øvelsene jeg er tryggest på. Hun har både bra fart og fine momenter.
Neseprøve :: Hun stresser seg fort opp og blir usikker.
Apportdirigering :: Så lenge jeg husker forskjell på høyre og venstre bør dette gå greit.
Metallapport over hinder :: Ikke noe stress så lenge jeg klarer å kaste.
Rutesending :: Trent hele øvelsen alt for lite.
Avstandskontroll :: Egentlig fine momenter, men hun trekker litt mot meg når avstanden blir for stor. Spesielt hvis første moment er "stå" så er det litt vel mye sprett i henne. Er på saken!

Etter to ukers treningsfri er hun sinnsykt heit på trening om dagen. Sånn oppsummert nå så er det ikke så galt som jeg først trodde. Hun blir ikke klar, og det er kanskje litt urettferdig å starte henne. Likevel så har vi lyst til å prøve. Vi har jo ikke noe å tape. Tror jeg.

Fin posisjon under fri ved fot (arkivbilde)