fredag 9. november 2012

It's been a while...

Lenge siden!

Det ble kun én konkurranse i år, i form av en gjeterhundprøve. Det gikk jo sånn passe greit på trynet på grunn av meg. Så, nuff said (om det)!

Det er flere grunner til at det ikke har blitt så mange konkurranser. En av grunnene til det, er at vi har vært mellom LP3 og Elite i lydigheten. Jeg vil at ting skal sitte helt før vi starter i Elite. Etter å ha fått til mange økter med god kvalitet den siste tiden, begynner vi å nærme oss noe som kan se ut som en eliteekvipasje.
Regner med debut på nyåret, muligens midten av januar.

Vi har fått sporet en del i løpet av våren, sommeren og høsten. For et par år siden hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få meg en så bra sporhund som hun har blitt, men med riktig og nok trening har hun faktisk vist seg som en ganske nøyaktig og til tider konsentrert sporhund (alt er selvsagt relativt). Det lengste sporet hun har gått til nå er på litt over 2 km. Hun finner stort sett alt av pinner (og andre gjenstander), slår fint på vinkler, hun krysser veier, bekker og alt annet av terreng, så hun er vel muuuuligens klar for å starte i D spor. Kanskje.

Her er en film hvor hun går de siste meterne av sporet på 2 km:
Hun runderer bra, og det har hun gjort lenge. De siste treningene har jeg også fått frem ganske mye ryddigere arbeid på midtlinja - ser ganske pent ut! Skal ta med kamera på neste trening, så kanskje jeg får klippet sammen en liten film :)

Har igjen litt finpuss på "gå foran i line", men ellers er lydigheten til NBF programmet ganske så ferdig.  Regner med at en lydighetshund bør klare å komme seg gjennom lydigheten i NBF sin laveste klasse med grei poengsum uansett. "Finpuss" eller ikke.

Så denne sesongen har gått med til en del trening - fra våren blir det konkurranser!


Høst i Årvollskogen :)