onsdag 4. april 2012

Dagens trening

Her kommer en kort liten oppdatering om dagens trening. Den bestod forøvrig av to timer lydighet, og to spor. Kanskje litt kjedelig for andre å lese om, men det er veldig fint for min egen del ;)

Lydigheten

Fri ved fot
Jobbet med rygging/bakpartskontroll. Stor fremgang på kort tid! Fra at bakparten "flyter ut" i rygging, fikk jeg henne rett og tight. Ble ganske lekkert faktisk!
Så var det fokus på å strekke tiden uten å få lyd. Suksess! Vi er et stykke fra eliteprogrammet, men hun går fint (dvs uten lyd) et par minutter uten belønning.

Ruta
Har begynt å sette sammen øvelsen. Hun sliter litt med å "koble over" på at hun skal løpe ut til ruta når hun ikke får belønning ved kjegla, dette var derfor fokus i dag. Det ble bedre, men må fortsatt jobbes med. Her er det bare mengdetrening, så løser det seg. Satte opp dobbel rute i dag (på begge sider av kjegla), og det er ikke noe problem for henne å skille mellom å løpe venste/høyreruter. Det er bra!

Innkalling
Har i det siste jobbet en del med fart. Har trent for mye stå/dekk-momenter, noe som har ødelagt litt for farten. Men det kommer seg, og jeg kommer til å vente med å innføre momentene (som hun er relativt trygg i) igjen helt til farten står til en 10er. Innsittene må også jobbes mer med (støting og skjevt).

Spor

La to spor på 600-800 meter. Hun gikk utrolig nøyaktig og veldig pent. Nesa godt i bakken på steder med lite vegetasjon, hopping over bekker, igjennom kratt, på stein, vinkler, kryssing av stier osv. Jeg trodde jeg hadde lagt alt for vanskelige spor, men hun løste de elegant. Hun begynner så smått å ligne en sporhund! Fokus fremover i sporet er mengdetrening, sammen med at jeg skal lære henne å apportere pinnene hun finner (sliter generelt ikke med apportvegring når det kommer til pinner, så jeg tror den saken er grei ;) ) Jeg er faktisk veldig fornøyd med hvordan hun løste sporene i dag, også ser jeg også at sporkondisjonen hennes forbedres merkbart fra dag til dag. Lett å bli sporhekta når det går så smooth som det gjorde i dag! :)