torsdag 12. april 2012

Blogglogg

På tide med en oppdatering. Det skjer en del her (som vanlig), så daglige blogginnlegg kan jeg glemme. Men i kveld har jeg litt tid, og litt skrivelyst, så da ender man opp her :)

Dagene går med til ganske mye lydighetstrening. Det trenes da for det meste LP Elite-øvelser, men vi har også begynt på "gå foran i line" til NBF-lydigheten med stor suksess. Sistnevnte er en øvelse jeg har grublet en del på. Det er veldig uvant å trene på noe man ikke vet helt hvordan skal se ut i praksis! Jeg har jo et bilde av den ferdige øvelsen i hodet, men jeg har aldri sett noen utføre øvelsen i virkeligheten. Likevel, vi gjør som vi pleier: gir gass (og håper på det beste).
Måten jeg har gjort det på er kanskje noe gammeldags med fravær av både klikkere, targeter og annet stæsj. Enkelt og greit satte jeg bånd på dyret, kastet en tennisball, og lot Enya dra meg noen ganger bort for å hente ballen mens jeg sa "gå foran". Så kastet jeg en grønn, fillete og skitten ball bort på kortklippet gress (så den var godt kamuflert), før jeg tok ut dyret av bilen. Når jeg tok henne ut og sa "gå foran", trakk hun straks ut i lina også løp vi sammen ut for å hente ballen. Så sånn har vi holdt på, og jobbet med å strekke tiden. På grunn av mye gå-pent-i-halsbånd-trening (for leeenge siden) er det ikke noe problem at hun trekker eller holder stram line så lenge jeg holder kjeft og ikke girer henne opp. Grunnen til at jeg valgte å lære inn øvelsen på denne måten, og ikke ved bruk av target, kasting av godbiter foran hunden eller frishaping, er fordi jeg veldig lett får en hund som kaster på hodet og hendvender seg til meg ved fravær av belønning. Med ball på bakken foran får jeg fokuset fremover, der det skal være. Det har funket veldig bra hittil, det enkle er jo tross alt ofte det beste ;)

Enya har innsett viktigheten av hvile...

I LP-øvelsene er det vel ingen revulosjonerende store nyheter å komme med, bortsett fra at vi om dagen jobber mye med å sette sammen rute-øvelsen, trygging i apportdirigeringen, strekking av tid på fri ved foten, og trygging i stå, sitt og dekk under marsj hver for seg. Jeg kjører gjennom alle øvelsene fra tid til annen, men dette er det jeg føler vi trenger mest trening på nå.. (bortsett fra neseprøvene da, de snakker vi ikke om).

I helgen var vi en tur ut av Oslo, og kombinerte familiebesøkrundtur med mye hundetrening. Vi fikk gått en hel del spor, og jeg la også noen spor med pinner i for første gang. Det gikk utrolig bra, hvertfall med tanke på at vi egentlig ikke aner hva vi driver med :)

Vår "private" lydighetsbane på størrelse med 3 store fotballbaner.

Spor, spor og mere spor. Nok å ta av hvertfall!

Noen er kanskje vant med sånne herligheter av treningsfasiliteter til daglig, men for en travel jente fra byen er det paradis å være på sånne steder! 

 Vi benyttet jo også muligheten til å gå lange turer i de dype Finnskoger. Men de skogene tuller man ikke med, så godt vi hadde selskap! 

Fordelen er at terrenget er ganske oversiktlig, så det er relativt lett å orientere seg, selv for sånne vimsehoder som meg og Enya. Flaks for SeaKing!


Også har jeg to stk dataproblem. Hater sånt, trodde jeg var ferdig med det når jeg kjøpte meg Mac.
Det første er vel egentlig ikke noe dataproblem, mer et pengeproblem. Jeg får jo ikke gjort noe på hjemmesiden min nå når jeg ikke har Dreamweaver. Så det er grunnen til at jeg ikke har oppdatert den siden november eller noe. Det går ikke med sånne "cracked"greier på Mac, og lommeboka setter seg på bakbeina når det kommer til å bruke 3000 på et program (og jeg er enig med lommeboka).
Det andre er et skikkelig problem. Min søte lille Mac bråker! Vifta går hele tiden, og batteriet som før har holdt i 7 timer, har nå en kapasitet på under to! Hvis noen har forslag til hva det kan være, eller enda bedre: hvordan man fikser det, settes det stor pris på :)

Sånn helt til slutt så har Enya løpetid på dag nr 12 (sånn ca), og vi skal gå MH til helgen!