torsdag 2. februar 2012

Gjeterhunden (?) Enya

I dag hadde vi en deilig dag på jordet! -7, sol og vindstille - kan man be om mer?

På treningsfronten i dag gikk det ikke helt som jeg hadde planlagt. Enya startet første økt med å stikke fra ligg og henge seg fast i pelsen på en av sauene. Da var liksom lista lagt..
Forrige uke funket det veldig fint når hun fikk litt press på seg. Hun ble mye videre og koblet inn hodet. I dag var det ikke sånn i det hele tatt. Før forrige trening hadde jeg vært ute og jogget over en time med henne først, og jeg tror det kan ha mye med det å gjøre. Hun er en sånn hund som bare ha ut litt steam før hjernecellene kan kobles inn. I dag har vi ikke vært på løpetur, og hun hadde derfor en del futt i beina som ville ut. Da ble responsen på presset ren løping. Herregud, hun løp. Rundt og rundt og rundt, og det var helt umulig å få kontakt. Null dyrefølelse, og null respons. Hun snudde hvis jeg stoppet henne, og løp endeløst andre veien.

Konklusjonen ble at vi puttet henne i rundkveet med tre sauer. Der fikk jeg bekreftet det jeg hadde mistanke om: stress og usikkerhet som kom ut i form av høy haleføring og mange blikk på meg. Hun er veldig rask til å søke støtte hos meg, og jeg merker veldig godt på noen runder vi har hatt med skjerming at hun ser på meg og "glemmer" sauene liksom. Helt til hun kommer på at sauene er der, og holder på å stikke (fordi hun ser på meg) også stresser hun seg opp fordi hun ikke takler situasjonen som oppstår.
Etter en liten stund i rundkveet, satte vi henne på en større flokk, og det funket mye bedre! Neste gang har vi bestemt oss for at hun skal få noen praktiske oppgaver inne i fjøset, og kanskje kjøre henne mer i rundkve. Og skal hun jobbe ute, skal hun få jobbe på stor flokk! :)

Jeg har trua jeg! Bare vi får opp dyrefølelsen, og inn liggen, blir dette kjempebra :)

Under følger noen bilder fra dagens økt. Tusen takk til Karianne Buer som tok de! :)


Fokus...

Det gjelder å holde tunga rett i munnen... eller utenfor munnen.

Girl got style!