torsdag 26. januar 2012

Enya + sau = sant

I dag var det forelesning i makroøkonomi på BI. Men vi har viktigere ting å tenke på!

Hørtes bedre ut med noen timer på jordet sammen med sauen! Så da tok vi turen ut i Enebakk for å gjete litt.
Enya roet seg fortere ned i dag, dvs. mer bruk av hodet og litt mindre løping. Vi var på en times joggetur før vi dro, så det er mulig det har noe med saken å gjøre. Uansett, hun får mer og mer fokus på dyrene, og jobber utrolig bra gitt de hindringene jeg gir henne (fordi jeg ikke klarer å koordinere, tenke fort nok, flytte meg raskt osv).

Var spesielt en episode i dag som rørte meg litt: Jeg hadde nettopp lagt Enya for å kjøre en venstreutgang. Til høyre bak der flokken sto er det et naturlig trekk (mat mm.), og dette tenkte jo selsagt ikke jeg på. Men Enya derimot, hun merker dette på dyrene og i det jeg skal til å si "venstre" drar hun ut i en nyydelig høyreutgang og henter inn igjen sauene som hadde begynt å trekke mot høyre/bak. Gjeterhunden sin det <3

Hun responderer veldig bra på stort sett alt vi gjør. I dag lå fokuset på å få henne "ned", som i mindre tulling/løping og mer konsentrert fokus på dyr og oppgave. Mot slutten konkluderte vi også med at jeg må være mye mer konsekvent med ligg-kommandoen. Hørt historien om LP Elite hunden som ikke kunne "ligg" fordi det dinglet 4 sauer rundt?

Enya fikk kjørt hodet sitt skikkelig i dag, og jeg merket godt at hun var sliten på slutten. De som kan dette sier at det uten tvil bor mye bra i hunden min, og ingen ting varmer et mammahjerte mer. Jeg så også selv noen skikkelig lekre tendenser i dag. Jenta hadde fiin stil et par ganger der!

Enya holder sauen så ikke de stikker.

Vi kan vel konkludere med at dette har vært en av de bedre dagene så langt. Nå drar vi noen timer til skogs for å koble av og fordøye ny kunnskap! Tusen takk Anne for god hjelp og veiledning, vi har lært utrolig mye i dag! :)