søndag 8. januar 2012

ENDELIG SAU!

Etter omtrent 100 år med leting (det føles hvertfall sånn) etter sau som det er lov å trene på og som er under en times kjøring fra Oslo, var Enya på sau igjen på fredag. Herregud, som vi koste oss!

Den første økta hadde vi en del vi måtte friske opp i. Kanskje mest meg. Bikkja funker jo rimelig greit liksom. Det er værre når jeg skal holde styr på armer, bein, kommandoer, baklengsgåing, tanker, instrukser, hund og sau på en gang. Det resulterte i en del stress og virring og det tok litt tid før vi fant noen rytme. Takket være gode instruksjoner og tolvmodighet begynte vi så smått å finne tilbake et sted rundt der vi slapp for over et år siden. Det var ikke mange minuttene som skulle til før Enya begynte å bli sliten i hodet, og da puttet jeg henne i bilen så hun fikk en pause.

På andre økta tror jeg både jeg og bikkja slapp ned skuldrene litt, for ting gikk mye lettere da (synes jeg selv hvertfall). Hun jobbet fokusert og bra og hadde noen intense og utrolig vakre øyeblikk der innemellom. Sånt håper jeg jeg får se mer av i fremtiden! Sauene var ganske tunge, noe som passer oss veldig bra. Det er fort gjort at Enya mister hodet hvis jeg setter henne på løpesau, og blir de for tunge søker hun bare støtte hos meg. Disse sauene var midt i blinken for oss!

I dag har hun vært med meg på jobb i 9,5 time, også ble det noen timer med skitur etter jobb. Vi måtte jo teste den nye snøen som har kommet, og treningstøyet jeg fikk til jul :) I morgen skal vi besøke sauen en tur igjen, og se hva vi husker fra fredag. Fortsatt god helg! :)