mandag 9. januar 2012

Enda en dag på jordet :)

I dag fikk vi også en tur på sauejordet! Dette er så gøy, vi går bare rundt og smiler om dagen vi :)

Når jeg kom var det ingen andre som hadde dukket opp ennå, så jeg og Karianne tok med oss sauene ut på jordet og begynte å trene. Jeg sendte høyre og venstre, og begge veier går fint selvom hun naturlig har finere venstreutganger enn høyreutganger. Bortkommandoen funker også fint for å få henne videre bak sauen, og hun finner balansen og begynner drivingen bra (bra, med tanke på hva vi kan og hvor vi er i treningen vel og merke :)).
Skjermingen går greit, selvom jeg vil ha mer ro, fokus og dyrefølelse. Jeg ser at dette kommer lettere hvis hun får et par lange utganger på begynnelsen for å få ut litt steam. Enya er en sånn hund som bare MÅ løpe litt først, uansett hva det er hun driver med. Også kan vi skru på nøtta og begynne å tenke. Så da får vi bare legge opp treningene sånn, slik at vi lykkes. Så tenker jeg at når roen i skjermingen først har kommet, så blir den? Fordi hun selv skjønner at det er mest konstruktivt å jobbe på den måten?

Neste gang kommer jeg til å jobbe videre med sendinger, og begynne på drivingen. Dette har vi aldri gjort før, så det blir gøy :) Også må jeg få kjøpt meg ny fløyte (ISDS har bra utvalg). Den andre er ødelagt, var ødelagt når jeg kjøpte den. Får ikke to like toner i den nemlig (..hehe) ;) Ikke det at vi må ha en fløyte med det første, men jeg må ha en fløyte så jeg kan øve til vi trenger den.

Sånn oppsummert så er Enya bra, og hun viser stor fremgang fra gang til gang synes jeg. Bare jeg klarer å gjøre det jeg skal, så tror jeg dette kan bli supert, og kanskje drømmen om å få en godkjent gjeterhund ikke er så mange lysår unna lenger :)

I morgen har jeg fri hele dagen, så da tror jeg vi begynner uka med noen timer på ski! På kvelden går det rykter om at det blir lydighetstrening, noe som er på høy tid nå! Har vært noen slappe uker på den fronten der... Uansett så skal vi nok finne på noe å gjøre, sjeldent man sitter hjemme og kjeder seg når man har en SuperEnya som tar alt på strak labb <3