torsdag 19. januar 2012

En lang altmuligtur

Når været er så dårlig ute er motivasjonen min når det kommer til lydighet ganske laber for tiden. Jeg skulle ønske motivasjonen var som den pleier, men det er den altså ikke. Så da går vi heller litt lengre turer.

Det som er fint med å bo i Oslo er at man har alle typer forskjellige miljø i gangavstand. I går gikk vil til Maridalen, og på turen opplevde vi brøytebiler, rolig boligstrøk, ringveien, store lyskryss, trikk, buss, passerende tog, møtende hunder, parker, forskjellige mennesker, joggere, syklister, hester, skiløpere and so on. Det betyr masse fine treningsmuligheter! Jeg husker så godt når jeg var liten og fikk innprentet at "hunder skulle bo på landet" og "bare gå tur i skogen". Det er jo så feil som det kan få blitt! En hund som bor skjermet på landet, eller en hund som "bare" får tur i skogen lærer seg jo ikke å takle andre miljøer og alt som følger med, og den kan da også fort bli et helvete den dagen man har lyst til å gå en tur i sentrum, eller langs veier. Dessuten, når hunden har gått den samme runden i skogen hver eneste dag i tre år, så kan man ikke regne med at hunden blir sliten av det. Som i alt annet, er variasjon stikkordet. Men, nok om det.

Vi gikk tur fra Årvoll over Bjerke, via Disen og Storo, om Bjølsen og opp i Maridalen. Så gikk vi en runde i skogen der og tilbake. Dette gir fine treningsmuligheter, og noe av det vi trente på var:

  • Stoppe og vente på "over"kommando ved fotgjengerfelt.
  • Gå på min venstre side i møte med andre hunder.
  • Takle forskjellige ting som busser som kjører nærme og trikkedører som åpnes.
  • Hun fikk hilst på en del mennesker som gikk veldig forskjellig kledd (én med pelskåpe og én med en stor ryggsekk og hette bla.) og fikk positive erfaringer med disse.
  • "Pass"kommando i skiløypa (løpe ut til kanten og vente der til jeg kommer).
 Fremme i Maridalen :)

 På vei opp, miljøtrening på Storo!

Gangvei langs ring 3 med mye bråk og utfordrende miljø.

Jeg hadde med tørrfôr/middagen som belønning. Da får jeg både belønnet det jeg vil ha, trent på det jeg vil, og Enya får kontinuerlig energipåfyll. Det trengs på sånne firetimersturer!

Hadde store planer om å gå på skitur i dag, men har fryktelig vondt i føttene så vi får se :)