torsdag 1. desember 2011

Vakker natur og frisk hund (det blir ikke bedre!)

Det er så utrolig vakkert i skogen om dagen. Høsten er på en måte ferdig uten at vinteren har kommet ennå. I skumringen blir gresset i myra gullfarget, og de sorte silhuettene av skog står i sterk til kontrast til den lyse mørke himmelen. Månen titter tidlig frem og mørket faller raskere på for hver dag som går for å minne oss på at det snart er vintersolhverv og at vi går lengere dager i møte. Jeg tok noen bilder på turen i dag med telefonen, men alle som er mye ute og setter pris på vakker natur vet at bilder ikke alltid klarer gjenskape stemning og inntrykk. Men uansett, her er de.

I går var vi hos Ellen igjen, og Ellen kunne gi oss skikkelig gode nyheter! Enya er nå så god som ny, og har respondert veldig bra på de siste behandlingene. Jeg merker jo på tur at hun har blitt mye ledigere i kroppen: hun løper mer og utforsker bratt terreng i mye større grad enn før.

Dessuten har jeg lagt merke til en vesentlig forskjell hos henne. Og det er ikke bare jeg, mamma har også kommentert dette den siste tiden. Tidligere har hun hatt en tendens til å spise på mindre hunder. Jeg mener da i form av utfall i bånd, flekking av tenner mm. Til tider tilsynelatende predatorisk atferd mot mindre hunder. Den siste tiden, kanskje de siste 4-5 mnd har dette blitt betydelig bedre. Når jeg skriver betydelig bedre, mener jeg at hun nå frivillig oppsøker fremmede hunder med et løst og ledig kroppsspråk med relativt lav hale som svinger med lange drag fra side til side. Hun er høflig i hilsingen sin, og går gjerne ned i lekestilling uavhengig om det er små eller store hunder, mørke eller lyse osv. Jeg har selvsagt trent passeringer med henne hele veien, og dette kan ha (har?) noe å si så klart. Møter hun hunder som avviser henne, eller hunder hun finner truende/ikke vil hilse på, går hun bare i en stor bue og kommer til meg for å få godis etterpå.
Jeg er overbevist både teoretisk og gjennom flere personlige erfaringer at helse har ekstremt mye å si når det kommer til atferdsproblemer. Hva tenker du om dette?