søndag 4. desember 2011

Det beste i verden

Dagene går offisielt med til eksamenslesing.
Sånn egentlig går de til med å titte etter småbruk på finn.no og drømme seg bort. For det beste som finnes i hele verden er øyeblikk som dette. Ikke alle pengene i hele verden kan gjøre meg halvparten så lykkelig som det jeg er i slike stunder:

"Ethvert menneske får realitetene slengt i trynet før eller siden, og må ta stilling til hva livet egentlig handler om."- Vetle Lid Larssen

Jeg kan ikke, ikke i min villeste fantasi tenke meg noe bedre enn dette.
Når dagene går med til å lese seg blå i trynet på markedsteorier og regnskapsanalyser, så skjønner man hva som faktisk betyr noe. De stundene man husker, de dagene som var de beste, er ikke da man teller pengene sine. Det er heller ikke de gangene man finner ut at man har fått A på eksamen.
Det virker som om enkelte bare eksisterer, og ikke har råd til å leve i frykt for å bli fattige.
En god del av hverdagen min tilbringes i forelseningsalene på BI med plass til 600 mennesker, doble skjermer og mygger til forelesere. De formidler teorier samfunnet er bygget på, og de forklarer i grove trekk hvordan alles hverdag går rundt. Da er kontrasten stor når man dra ut i skogen og glede seg over vakre farger og god stemning. Å se hvordan hundene gleder seg over en kvist, et strå eller en myr som ber om å bli badet i. Hunder som løper i full fart mot deg for å få en godis, og tar av igjen like fort for ikke å gå glipp av nye eventyr.
Og det beste av alt - det vakreste som eksisterer - det er å se hunder i sitt rette element, se hunder gjøre det de gjennom mange års selektiv avl er født til å gjøre. Og selvsagt troner gjeterhunden som gjeter på toppen for min del. Og de fineste øyeblikkene er skapt på jordet: med Enya, meg og en flokk sauer. Det er de stundene jeg husker som de vakreste i hele verden. Det er de stundene jeg savner oftest, hele tiden.
Penger kan kanskje fjerne noen bekymringer, men de tilfører ikke lykke.