fredag 12. august 2011

Long time no see...

Det er en stund siden vi har blogget nå, rett og slett fordi det ikke har blitt prioritert. Vi har stort sett vært opptatt hele sommeren, og da har det gått i turer, trening, flytting, jobbing og ferie. Slag i slag.

Vi hadde en kjempefin ukestur i Femundsmarka i slutten av juli! Dette var skikkelig ferie, og er antagelig det jeg kommer til å huske best fra denne sommeren sammen med Lydnadslägeren vi var på i begynnelsen av juli.
Vi dro fredag morgen for å rekke båten som gikk litt over 14. Da vi var på Røros ti på to, skjønte vi at vi bare kunne glemme den båten, og etter å ha snakket med gutta på InterSport på Røros var visst det like greit (er visst litt sånn 17. mai-stemning på den båten, med påfølgende tog innover i skogen etterpå). Etter tips fra en lokal helt på InterSport ble vi enige med både han og oss selv om at vi skulle gå inn til Litlsvartsjøen. Og av det vi kunne se på kartet var det jo bare 7-8 km. Ok med tanke på vekten i sekkene våre. Etter mange pauser, mye gåing og enda mer mygg ble kartet tatt frem hyppigere og hyppigere, og vi kunne ikke skjønne hvorfor det gikk så sakte fremover. Sånn etter mye om og men, og med god hjelp fra (tør jeg nevne det?) iPhone, fant vi ut at det var ikke 7-8 km, men over halvannen mil. Hehe, og det er lenger enn det høres ut som i ulendt terreng med 30 kg på ryggen :) Da vi kom frem til Svartsjøen var vi så lei gåing at vi campet der. Dessuten begynte det å bli mørkt, været var utrygt og bikkjene var fed up på tur og kløving etter 6 timer. Når vi fikk opp den lavvuen, ordnet noe mat og fikk krøpet ned i soveposen... priceless. Jeg har aldri ligget så godt i hele mitt liv. Til tross for at jeg lå med en stor stein midt under ryggen.
Uka ble super med fisking, bading og bål, og alt som hører til en bra lavvutur. Alle dagene hadde vi opphold, og på kvelden og natta regnet det på lavvuduken. Men det gjør jo ikke noe når vi har levende lys, slitne hunder, yatzi og god stemning inne i teltet :)
Her er noen bilder fra turen: Fet hund, skjev bakke.
 Powernap!
 Enya ble litt flau når Orion feis.
 Enya har vært i bålet og spist bakt potet. Og dagen etter tok hun kryddersmøret vårt. Flink bisk...
 Mitt stille vann...
 Svømmerne våre :)
 Middag i boks!
 Fine hundene med lik kløv :)

 Orion møtte Leif Lemmen han kunne bølle litt med
Gidder ikke kommentere en del av bildene. De taler for seg selv. Likevel må man ha vært der for å oppleve hvordan det faktisk var. Et bilde kan gi et inntrykk, men ikke opplevelsen.

Sånn utenom har jeg fått jobbet en god del, noe som kommer godt med til kjøp av leilighet.
Enya har lært seg å svømme, så det har blitt mye svømmetrening i sommer. Dette merkes ekstremt godt på muskler og utholdenhet. Jeg legger  opp dagene slik at det ikke kommer to like dager etter hverandre rent treningsmessig.Vi kan for eksempel gå en time i terreng én dag, svømme 40 minutter dag to, gå halvannen time i bånd med 20 min svømming på dag tre osv. Planen er at jeg skal kjøpe meg sykkel, det er jo perfekt nå som jeg bor "vegg i vegg" med skogen og grusveier.

Ja, så har jeg flyttet i sommer. Helt inntil skogen, og det er heeerlig! Morgentur i skogen er gull! Dette er litt sånn midlertidig og jeg er på jakt etter egen leilighet jeg og Enya kan kjøpe bare sommeren er over og boliger blir lagt ut for salg igjen.

Enya er med meg på jobb stort sett hver dag, og her sjarmerer hun til seg både struper og griseører. Prinsessen hilser og sier at dette passer henne utmerket. På en annen side skulle det jo bare mangle sier hun.

I dag passer vi Perla, så da har begge vært med meg på jobb. Etterpå ble det lek på åpen gresslette påfulgt av tur i terreng og svømming. Nå har alle fått mat, og på gulvet ligger to trøtte og ekstremt søte hunder :)

I morgen blir det rundering og lydighet i Maridalen!