fredag 15. juli 2011

Tett jobbing og lydighetstrening

Det har blitt en god del lydighetstrening etter vi kom hjem fra Sverige. Jeg har jobbet en god del de siste dagene, men har likevel fått flettet det fint sammen med tur og trening med Enya. Mamma har også steppet inn med sine totimersturer i oppoverbakker, og det setter alltid Enya pris på :) Dessuten er jeg så heldig at jeg kan ha med meg Enya på jobb, og det er hvertfall ikke noe problem så stille som det er på jobb i ferien! For inntil omtrent et halvt år siden kunne jeg ikke ha med meg Enya på jobb fordi hun bare stresset og ville ut (vi snakker ligge paddeflat langs gulvet og skrape forgjeves med klørne i gulvet for å prøve å komme seg ut). Spesielt hvis hun hørte fuglene fra dyrerommet var det fort full panikk. Men ikke nå lenger. Jeg har fått roet henne helt ned, hun går løs rundt i butikken uten å gå ut på senteret, logrer, hilser på kunder som vil si hei, tar seg en tur inn på dyrerommet for å si hei til kaniner og fugler osv. Hun har rett og slett blitt en helt annen hund, og det er heeerlig! :)

Man blir sliten av å holde styr på en hel dyrebutikk (nesten) heeelt alene! Da er det fint å ta seg en cowboystrekk bak disken :)

Uansett, tilbake til lydigheten. Som sagt har det blitt en del økter i det siste, senest i dag. Det som har vært hovedfokuset vårt har vært kommandodiskriminering på Zen og apportdirigeringen. I dag jobbet vi med apporten i korte, korte økter med svært stor suksess og fremgang. 
Første økten kjørte vi ball bak konen med alle apportene ligge ute synlig. Hun så de og hadde veldig lyst til å løpe bort for å ta den i midten. Men hun fikk øye på ballen bak konen og valgte den i stedet. Bra! Siste fremsending lå det ingen ball bak konen, men jeg stoppet henne, roste noen sekunder også kastet jeg ballen. Den siste var helt rå, perfekt! 
Etter dette kjørte jeg dirigeringen fra kon til apport (+ apporteringen selvsagt). Jeg kjørte da med 400 gram på hver side, med en 650 grams bukk i midten. Hun tittet flere ganger på bukken i midten på vei ut, og valgte helt bevisst den ytterste. Som bestilt! 
På siste økt fikk hun sitte i utgangsstilling og se på at bukkene ble lagt ut (sånn det gjøres i konkurranse), og etterpå sendte jeg henne til kon uten problemer. Helt supert!

Nå er det under en uke til vi pakker sekk og kløv og setter nesa mot Femundsmarka for å være minst en uke ute på tur i "evig" skog. Så tenker jeg vi legger igjen lydigheten i Oslo og konsentrerer oss om naturen, bading, fisking, god mat og det gode selskapet :)