fredag 20. mai 2011

Trening og slanking

Jeg ble ferdig med første av fire eksamner i går, og har derfor tatt meg litt fri i dag og dedikert stort sett hele dagen til Enya :)

Vi begynte dagen med lydighetstrening på Ekeberg med Mie, Tinka og Stratos. Der ble det fokus på ruta, neseprøver og avstandskommandering.
Ruta - På første utsending snudde hun før ruta (gammel vane vond å vende :-/ ). Jeg kaller henne da tilbake og sender henne på nytt til hun går rett i ruta og stopper, også får hun belønning for det. Jeg må lære meg å ha litt bedre tid og drøye belønningen noen sekunder her så ikke hun får så høye forventninger om at belønningen kommer fort sånn at hun stopper. Tror det er det som har skjedd før, men det bedrer seg stadig :) I 4 av 5 tilfeller løper hun kjempefint rett ut, hun begynner å bli ganske trygg i denne øvelsen, jeg må bare huske på å puste.. *ler*
Neseprøver - Flinke Enya! Kjørte denne øvelsen etter rutetrening med vilje. Det er ofte når hun er sliten og gira at hun feiler her. Hun glemmer rett og slett å skru på nesa, og da begynner hun å stresse også bare tar hun en random pinne. I dag derimot visste hun veldig godt hva hun skulle søke etter, og hun lyktes i øvelsen på første forsøk. Den ene gangen la jeg pinnen helt til venstre. Sendte ut Enya, hun begynte søket fra venstre, luktet på de tre første og gikk raskt tilbake og tok den første og riktige pinnen. Også de andre gangene virket det som om det gikk opp et lys for henne da hun luktet på rett pinne og plukket da den. Flinkisen min!
Avstanden - Selve bevegelsene i øvelsen har vi trent lenge på, og jeg har derfor hatt veldig lite fokus på å holde posisjonen. Dette ble derfor fokuset i dagens økt, og da med hovedvekt på stå siden dette er den posisjonen hun lettest bryter, sitt og dekk er mer statiske. Det gikk kjempefint, og er i grunn ingen vanskelig ting å trene på. Det er jo "bare" å drøye belønningen :) På slutten kunne jeg kommandere henne opp i stå fra dekk, og hun sto helt fryst i over 4 sekunder.

Alt i alt en konstruktiv økt med en god del fremgang. Veldig fornøyd! :)

Når vi kom hjem tok Enya seg en powernap, også tok vi en økt med kryptrening. Vi begynte på dette i går, og hun viser enorm fremgang. Rekeost på tube gjør susen ;) Først belønnet jeg frivillige ligg, også brukte jeg håndtarget derfra. I dag krøyp hun i rett posisjon ved siden av meg. Hun viser en enorm iver og arbeidsglede når hun får lære helt nye ting, noe som reflekteres i hvor fort hun tar ting.

På kvelden ble det sykkeltur på oss. Perfekt temperatur ute nå for sånn trening! Runden er på 5-6 km, noe som faktisk begynner å bli litt "lite" for henne. Vi får se på en mulig ekspandering etterhvert...

Nå er det snart et år siden vi kom hjem fra Bergen, og dette betyr at jeg ikke lenger har full kontroll på alt hva den hunden får i seg. Mamma skal bare gi littegranne, Linn skal bare gi littegranne osv... Litt blir fort mye, noe som kjennes på hunden. Og alle som har en "bestemor" til hunden sin vet hvor lett det er å si at de skal slutte. Så vi har vel en snau kilo å miste før bikinisesongen setter inn. Og for de som ikke har fått det med seg ennå så ser jeg og Enya endelig etter et eget sted å bo, så denne problemstillingen blir ikke særlig aktuell utover uansett. Heldigvis!

Ha en super helg alle sammen! :)


Fineste sofagrisen har tatt helg <3