lørdag 14. mai 2011

Runderingshelg!

Dag 1

Når vi begynte dagen hadde jeg ikke så veldig store forhåpninger. Med tanke på at vi ikke har vært i nærheten av noe runderingstrening siden oktober/november, og at Enya til tider er litt for glad i mammaen sin, tenkte jeg at vi måtte begynne veeeldig basic og ta det veeeldig sakte. Snakk om å undervurdere en superbikkje. Enya VET nemlig at hun er Superbikkja til mamsen, og hun akter å leve opp til dette! *ler* :)
Allerede fra slag én løp hun rett ut! Med påvirkning, selvsagt, men denne kunne veldig fort fjernes mer eller mindre helt. På siste (eller de to siste?) slaget løp hun ut helt uten påvirkning, trakk langt ut i terrenget, fikk fert av fig og fant! Hun jobbet overraskende selvstendig, og jeg kunne se at hun brukte hodet der ute. Utrolig gøy å se hunden sin slik, på en helt ny måte! :)
I økt to kjørte vi en strategi hvor vi først teaset hundene med figger langs midtlinja, for så å sende de inn i terrenget mens hunden fikk se på. Når hunden hadde fått med seg at den første figgen hadde stukket til skogs, tok vi med hunden til fig nummer to og gjorde samme prosedyre der. Sånn gjorde vi til alle figgene var sendt ut, så tok jeg med Enya til før startlinja, snudde 180 grader, og gikk tilbake til start. Enya ble veldig giret av å se figuranten forsvinne i terrenget, så dette funket supert! Alle figurantene lå usynlige fra midtlinja, og hun var like giret på hvert slag! Hun løp rett ut, og vinklet fint i riktig retning. Hun brukte vinden (og nesa!) fornuftig, og fant alle.
Siste økt ble en kort "detaljøkt" med fokus på vinklingen i slaget. Første gikk veldig bra, og på andre slaget vinklet hun feil vei. Hun hentet seg imidlertid fint inn selv uten noe støtte fra meg, og fant! Her var hun sliten, så godbiter ble mer verdsatt en leking. :)

Gjennomgående for dagen var at hun søkte overraskende lite støtte hos meg, og fant masse løsninger på problemer selv! Det var utrolig gøy å se henne jobbe så selvstendig og løse ting så godt helt på egenhånd. Hun jobber veldig fint i terrenget, og hun overrasket meg positivt gang på gang i dag med tanke på selvstendighet og hvordan hun forsto oppgaven hun fikk. Jeg hadde trodd det skulle komme en del bjeffing og stressing, sånn hun ofte gjør når hun ikke er helt sikker på hva hun skal gjøre. Men neida, flinka tok utfordringen på strak arm! Stjerna mi <3

Det skal også sies at Finn Hugo er en utrolig dyktig instruktør som er veldig flink til å se ann hva de forskjellige hundene mestrer av utfordringer. Dessuten forklarer han ting på en lettfattelig måte, og gir passe med informasjon!

Alt i alt en vanvittig bra dag! Gleder meg til i morgen! Da kommer del 2 av referatet, sammen med noen bilder (i dag har kameraet bare ligget i bilen, og det blir dårlig med bilder av det).

Dag 2

I dag ble det to økter, og vi kjørte uten påvirkning begge ganger (eneste påvirkningen hun fikk var hun så tre stykker gå innover i skogen/langs midtlinja mens vi sto et godt stykke før startlinja).
Jeg har allerede lagt inn rutine på hvordan vi begynner en runderingsøkt. Det første jeg gjør er at jeg går Enya varm med dekken på seg (hadde ikke på dekken i går fordi det var så varmt), tar så av Back on Track-dekkenet, går mot skogen, setter på runderingsdekkenet, tar med meg hunden til det er 5-10 meter igjen til startlinja, kobler av, setter fra meg hunden i bli, går alene til startlinja, ser utover i skogen til begge sider, går tilbake til hunden og tar henne med meg i "fot" til starten og sender henne. Her er det en del tydelige tegn, så hun vet helt sikkert at "nå skal vi rundere"! Når hun så folk gå innover i skogen satt hun å skalv og pep, og det var helt tydelig at frøkna var klar! Hun løp fint ut i full fart, men ble etterhvert litt vel selvstendig, noe som gjorde at hun brøt mønsteret ganske mye. Dette er visst ikke noe å bry seg om nå, men på fremtidige treninger kommer jeg til å kalle henne inn og sende henne på nytt om hun kommer helt ned til midtlinja, sånn at hun ikke får flere løsninger på å sirkle. Hun jobbet så bra i dag at hun fikk et par tomslag på hver økt. På første tomslag synes hun jeg var dødsteit som sto og ropte på henne... "Ro ned a muttern, jeg har noen her jeg skal finne først!" Men hun kom nå tilbake og jeg sendte henne rett ut på andre siden hvor hun fikk funn. På de andre tomslagene gikk det superbra! Hun trakk langt ut rett frem, vinklet bra, og kom tilbake på "her er'n!".

På grunn av veldig skiftende vær ble det bare bilder av flinke Kibo. Men nå må vi jo holde det vi har lært ved like, så vi håper på en del treninger fremover, så da blir det sikkert bilder av hele gjengen!

Tusen takk for en superfin helg! Katharina og Kibo, Marit, samboer og Scott, Heidi og Lio, Linn og Nala, og sist men ikke minst superinstruktør Finn Hugo! :)


Mon tro om det ligger noen her ute...

"Jeg fant, muttern! Kom skal jeg vise deg!"

Kibo i farta!

Fra tomslag og ut på nytt.

Finn Hugo følger med så alt går riktig for seg.

Kibo finner alt han skal!