lørdag 2. april 2011

Oppdatering

Vi er her, vi lever og vi trener :)
Har ikke blogget noe særlig i det siste, og de som kjenner meg godt vet at jeg og Enya har slitt med konkurransemotivasjonen i det siste. Litt på grunn av været, litt på grunn av andre ting.
Men, nok om det. Været er så mye bedre enn det har vært på lenge (et halvt år) og jeg kjenner at motivasjonen for å trene konkurranserettet kommer smygende tilbake. Nesten alle øvelsene i klasse 3 sitter veldig godt nå, og jeg har planer om å kjede hele klassen (noe jeg aldri har gjort før). Jeg vet jo at lønner seg, men har tidligere hatt littdårligtidserru ;) Så vi har bare hoppet i det. Med alderen kommer imidlertid klokskapen (HAHAHA) og jeg tror vi gjør noe lurt nå. Så får jeg en hund som må konse fra begynnelse til belønning.
Jeg har jobbet en del med avstandskommanderingen i vinter (den eviglange neverending avstanden). Når jeg først begynner med sånn pirking, har jeg en tendens til å ikke gi meg. Og det fører jo til at man blir stående fast på en måte. Selvom man egentlig ikke gjør det. Men når jeg kan kjøre hele avstanden, kan jeg legge på neste (forrige) øvelse osv. Jeg gleder meg til kjedingen, og tror dette kan bli bra. Jeg trives hvertfall veldig godt med å trene hund på denne måten! Og vi snakker ikke lang tid til neste øvelse blir lagt på. Vi snakker dager. Tror jeg.

Vi har ikke meldt oss på noen stevner ennå, men jeg regner med å kunne gå klasse 3 i juni/juli.

Så, hva har vi gjort i vinter? Vi har gått masse fine turer, og jobbet mye med passeringer. Dette er i utgangspunktet ikke et problem for oss, men jeg vil gjerne kunne kalle inn hunden min til å gå bak meg i passeringer og bli der til hun får fri. Uansett hvem vi passerer. Dette er selvsagt en øvelse som er lært inn for seg selv, og hun tilbyr nå komme til meg og gå bak meg på turer. Når jeg jobber med henne sånn så blir det å se hund et signal => gå til mamma. Og det liker vi svært godt :)
Turene har vært mange, lange og fine, og Enya virker roligere med mindre ta-av-trening og mer tur. Været har vært surt og kaldt her lenge nå, og dette i tillegg til skader på Enya blandt annet, har gjort at turer og annen type trening har blitt prioritert. Så nå har vi fått jobbet med styrke, kondis og utholdenhet, og er klar for sesongen :)
Hundespill, fargediskriminering, bakpartskontroll, søk i stua, og matnyttige øvelser som å plukke opp og hente ting, og legge ting på plassen sin har blitt prioritert i vinter.

Nå gleder vi oss helt vilt og hemningsløst til varmere og lysere kvelder fyllt til randen med hundetrening uten neglsprett og forfryste tær! Nå kjenner jeg at våren godt kan komme for fullt!

Til slutt vil jeg si gratulerer så mye til alle de flinke ekvipasjene som har gått stevne i helga! :)