tirsdag 25. januar 2011

Vi lever!

Det har blitt lite blogging i det siste... har noen baller i lufta for tiden, som tar litt tid. Vi har jo startet opp Bjerke Hundeklubb som de fleste har fått med seg, og planlegging av spennende kurs der er allerede i gang. Vi har hatt vår andre fellestrening i dag, og hvis vi ser bortifra at Heidi holdt på å stryke med av kuldesjokk, var det en bra trening. Heidi hadde jo bare på seg kembosko polfarere bruker som tåler - 70 grader, så ikke rart hun frøs. Kaldt nå om dagen... ;)

Dagene består av turer, ute trening og inne-moment-trening. Litt rundering skviser vi også inn. Fri ved foten vår var i dag veldig bra, bedre enn den noen gang har vært. Sånn var den i går også forresten, da vi trente litt inne i Flatebyhallen. Men mindre lyd i dag. Hun gikk så fint, får ikke skrytt nok av flika mi :) Perfekt posisjon med skulderen på høyde med mitt kne og knallkontakt uten noe klenging! Kjente henne så vidt når jeg gikk, men hun sperret ikke. Har eksprimentert litt med noen høyre/venstrevendinger, da jeg synes disse "komlokkvendingene" både er kjedelige og vanskelige å få bra. Har hatt masse fokus på bakpart i vendinger, med inspirasjon fra IPO, og kjører gjerne vendinger rundt vår egen akse for å få bakparten til å smette på plass. Det ser ut til at planen min har virket, nå spørs det bare om dommerene liker det. Også må jeg drilles litt i beinstokking :)

Har også bestemt meg for å ikke starte i klasse 3 igjen før til sommeren. Da er vi klare, og går for opprykket til Eliten! Selvom jeg trives veldig godt med klasse 3-øvelsene.

Oppsummert:

Felles sitt: Går bra, men hun må bli tryggere. Fort at hun henter inspirasjon fra miljøet og legger seg.
Felles dekk: Hun ligger, men jobber med flate neddekk, kommandodiskriminering og å ligge med hodet nede under hele dekken med stabil kropp. Jeg må legge på tid før avstand her.
Fri ved fot: For tiden meget bra. Rette holdter, passe intenst, ingen klenging osv. Lyden blir det mindre og mindre av. Begynner å bli meget god/rett på baklengs marsj (begge to går bakover/rygger).
Sitt under marsj: Begynner å bli trygg i øvelsen, men ikke i mål med diskriminering med tanke på stå/sitt/dekk. Dog ikke noe hastverk når vi bare er i klasse 3. Kan alltids trygges i øvelsen.
Innkalling fra dekk med dekk: Jobber med flat dekk her også. Et stykke igjen, men hun begynner å ta poenget.
Apport over hinder: Ikke trent på i det siste, men pleier å være en av våre sterkeste øvelser.
Metallapport: En av våre sterkeste øvelser. Ikke trent i det siste.
Neseprøve: Jobber masse med å skru på nesa ved pinnene, og trener mye momenter inne. Vanskelig å få perfekt.
Avstand: Pusser på posisjonsendringene og låste bein. Har gått noen steg tilbake. Mye momenttrening og finpuss.

Sånn, nå er det natta. God natt :)