søndag 9. januar 2011

2011prioriteringer!

Men først noe litt annet:
Jeg har så lyst til å si tusen takk til alle bloggere der ute! Jeg synes det er for lite fokus på dere som er dyktige bloggere! Som skriver om erfaringer fra treninger, hundesporter, metoder, dagligdagse utfordringer og alt annet. Jeg tror alt for få vet om hvilken enorm inspirasjonskilde de er, og hvor mange som daglig både ler og gråter seg gjennom blogger. Jeg vet at jeg er alt for dårlig til å kommentere, og jeg tror jeg har mange med meg her. Jeg (vi!) elsker dere, fortsett med alle de gode bloggene deres fulle av bilder, videoklipp og annet snacks! Dere er en mye større motivator enn dere tror selv. Selv lover jeg å bli flinkere til å si "Hei!" (minst) når jeg stikker innom :)

Så. Til min prioriteringsliste. 2010 har vært herlig, surt, søtt, salt og sprøtt på flere plan. Treningen har i perioder vært litt ikke tilstede av forskjellige grunner, men dette er noe vi skal endre på i 2011! Jeg begynte jo på økonomistudier i høst, og nå har jeg fått "kartlagt terrenget" litt. Jeg vet litt mer som hva som kreves, også videre. Vi snakker ikke mer om skole nå, har juleferie i 12 timer til :)
Først: gjetingen. Det er knapt med både tid og penger, og vi må kjøre 2 timer én vei for å komme til gjetinga. Jeg har ikke noe lyst til å skrive dette..! :( Men, vi må ta en pause fra gjetina på ubestemt tid... De vi har trent sammen med har vært så snille, hjelpsomme, inspirerende, flinke, hyggelige... listen er lang! Jeg setter utrolig stor pris på at jeg har fått vært med å trene dette halvåret! Helst vil jeg trene alt hele tiden, men vi har for lite tid. Da må det prioriteres, og da må desverre gjeting vike for andre ting. Skal jeg komme noen vei her, må jeg også trene mer enn en gang i uka, og sånn ting er nå, er det mer eller mindre helt umulig.
Lydigheten er litt selvsagt. Den er basic i ALT jeg gjør med hund, og inngår i både LP og bruks, så det er ikke tale om å slutte med dette.
Vi har gått både spor og trent rundering for å se hva vi liker best. Begge har sine fordeler, og det er jo mulig å konkurrere i begge grener. Det har blitt mest runderingstrening i det siste, og jeg tror kanskje vi holder en knapp på dette foreløpig. Så får vi se om våren byr på store, fristende sporterreng, og at vi prioriterer dette og starter i spor til høsten fremfor rundering.
Agility er noe jeg planleger å ta et kurs i iløpet av våren. Vi har jo trent agility før, og vi har også bronsemerket, og Enya synes det er knallgøy. Derfor planlegger vi et kurs, også får vi se om det blir med det eller om det blir noe mer. Dette forutsetter at vi finner et miljø i nærheten vi kan trene i :)

Ellers kommer jeg til å bruke mye mer tid på kondisjonstrening og muskelbygging. Jeg begynte på dette før Enya begynte på behandling, og vi tenker å fortsette. Hittil i år har hun gått en del turer i skogen, løpt løs i skiløypa og om få strakser skal hun på årets første joggetur. Det blir definitivt mer turer løs i terreng, og bare all denne snøen kan smelte snart, blir det kanskje litt sykling på oss utover våren også.