mandag 20. desember 2010

Gode nyheter og god jul!

I dag var vi hos Ellen Schmedling igjen for behandling. Jeg merket at hvis ikke vi snart fikk noen skikkelig gode nyheter, ville jeg begynt å bli litt pessimistisk. Nå har vi gått til behandling i snart tre måneder, og jeg føler jeg har fulgt alle "regler" med tanke på røntgen, dekken, ro, minimere belastning osv. Etter Ellen hadde kjent litt på Enya sa hun at det var betydelig bedre. Vi testet refleksene i beina hennes, og de fungerer også igjen (de når man bøyer tærne bakover og setter ned foten så skal tærne sprette ut igjen). Jeg husker første gang vi testet dette og tærne bare forble bøyd mens hun sto og så på meg (og antagelig lurte på hva i all verden vi drev med). Etter videre kjenning og "knaing" fikk jeg høre at hun var betydelig bedre, og virkelig på rett vei. Hun har hatt en fin "bli frisk"-kurve, og det har virket som om jo mer Ellen har løsnet og hjulpet kroppen med, jo mer samarbeidsvillig og "selvgående" har kroppen blitt. Etter behandling hadde jeg Enya ute og luftet henne, og det var helt sinnsykt forskjell på hvordan hun beveget seg før og etter dagens behandling! Hun var som en helt annen hund ute på plassen der, og hun travet rundt, løs og ledig i kroppen. Vi fikk også klartsignal om at vi får begynne treningen igjen for fullt om et par uker. Likevel, når hun har hatt en så lang periode fri som det hun har, kommer jeg til å gå mye turer med henne løs i skogen før vi begynner med noe målrettet konkurransetrening. Dette for å bygge opp musklene igjen, så hun er bedre rustet til å tåle belastningen trening fører med seg :) Vi er med andre ord back on track og klare til å ta et opprykk eller to i året som kommer!

I tillegg ønsker vi selvsagt alle lesere en riktig god jul!