lørdag 13. november 2010

Endelig helg!

Sånn, nå er det endelig helg for meg også :)
Har jobbet i hele dag, også rett i familiemiddag etterpå. Da er det fint at Enya har bestemor og bestefar som kan passe litt på! Ved krise så kan jeg ta med Enya på jobben, men er ikke så veldig glad i det, hun stresser seg fort opp når hun ligger i butikken og hundre millioner mennesker trasker frem og tilbake, hunder er innom, og barn i alle aldre, størrelser og fasonger lurer på om de kan klappe den søte hunden. Ikke en situasjon Enya takler så bra (altså, kombinasjonen av alle disse).

Også har vi jo fortsatt treningsfri fra mer eller mindre alt som er konkurranserettet. Inne har jeg begynt å merke at jeg har hund igjen, ikke en tilværelse jeg trives med! I tillegg har jeg dødsdårlig samvittighet fordi hun ikke er sliten på kvelden. Jeg har ikke kjangs å få henne like sliten med bare shaping og "stå-rolig-og-gjør-noe"-øvelser, som jeg får henne med spor, rundering, agility, gjeting eller lydighet. Også savner jo også jeg å trene.

Hvis noen lurer, så er dette hva som er funnet på Enya:
  • Låsninger i ryggen
  • "Pukkel" på ryggen
  • Skjevt bekken
  • Låsninger i nakken
  • Tenner legger trykk på hjernen
  • Vridd/skjevt bryst
  • Skjeve/rare muskler i rygg/langs ryggrad
  • Spenninger/tungpustet i bryst
  • Mye spenninger i hodet
Så det er en del å ta tak i. Dette kommer til å ta tid, også blir det jo en opptreningsperiode etter dette før vi kan begynne å trene konkurranserettet for fullt igjen. Dette er noe dritt, men jeg har hvertfall lært at neste hund skal få forebyggende behandling fra den er liten!

Det er flere øvelser som på trening har blitt mystisk dårligere, og i dag skjønner jeg jo hvorfor: det har vært fysisk umulig for hunden min å utføre atferdene som hun engang gjorde. Da er det jo noe å tenke på med alle disse som går inn med straff fordi hunden ikke lenger "gidder" eller at den er "sta", eller fordi vi "bare må ta denne kravfasen". Når hunden egentlig bare er syk og har vondt.