søndag 31. oktober 2010

Runderingssøndag

I dag har vi trent rundering med Belgerklubben i Maridalen, gått på tur i skogen og trent lydighet med Marte, Mie og Heidi etterpå.

I dag var første gang Enya prøvde rundering noen gang, og tror dette var noe som gav mersmak for oss begge, så det blir nok ikke siste gang. Få ting er vel kjekkere enn å få løpe i skogen og finne masse koselige mennesker med filler!? Vi har ingen ambisjoner om å starte i NBF per i dag, men det er gøy å se hva man kan få til, og ikke minst la hunden få gjøre nye ting! Nye oppgaver man kan vokse på, det er bra!
Enya er jo ekstremt førerorientert, så hun søkte mye støtte hos meg ved lite påvirkning fra figuranten. Men det var stor utvikling bare i dag, og siste gangen løp hun fra den ene figgen, over midtlinja og rett ut til den andre figgen. Jeg vil at hun skal jobbe selvstendig uten at jeg blander meg inn. Når det blir behov for meg, kan jeg gå inn og kommandere osv, tviler på at for mye selvstendighet kommer til å bli noe problem.

Så var det på tur, også på lydighetstrening. Her kom haltingen igjen... Det synes ikke så veldig godt, bortsett fra at hun er stiv i det ene bakbeinet. I tillegg merket jeg det veldig godt på avstandskommanderingen, da hun begynte å snurre rundt sin egen akse. Ser det også veldig godt etter aktivitet at hun har vondt. Tydelig at det er mye mer kraft i det ene beinet...Når vi er ferdige løper hun med veldig lavt tyngdepunkt til døra/bilen med halen mellom beina. I morgen blir det timebestilling hos kiropraktor, så krysser vi fingrene for at de finner ut av hva det er, sånn at hun kan bli bedre.

Et stk sliten Enya. Hun ligger alltid her når vi kommer hjem, under pulten min på det kalde gulvet. De som møter Enya ute forstår ikke hvordan jeg takler å ha en sånn hund inne. Det er fordi Enya er den lateste hunden som finnes innendørs. Det er iblandt sånn at jeg glemmer at jeg faktisk har hund (nei, bare nesten) :)