fredag 29. oktober 2010

Å kombinere halting og trening

Enya har begynt å halte etter kondisjonstrening. Hun var på tre kvarters løpetur på onsdag for første gang på ca halvannen uke etter jeg først oppdaget haltingen. Jeg trodde hun var fin igjen, men haltet da hun kom inn etter løpeturen. Hun halter rart, og det er nesten umulig å se hvor hun har vondt, men jeg tror jeg har fått lokalisert det til en av bakbeina. Det kommer ikke etter lydighetstrening, til tross for at det er en del bråe starter og stopper, bare etter jevn belastning over lengre tid. Vi som var så godt i gang med full kondistrening, og det gikk jo SÅ bra. Brukte god tid på å bygge muskler og kondis, også skjer dette. Fint...
Så nå er kondistreningen lagt på hylla, også må vi få utredet den ambivalente haltingen.

Det er ikke lenge til neste stevne, og det ser ut som om bitene begynner å falle på plass. Jeg føler at det er mye som begynner å stemme nå på de forskjellige øvelsene, så nå krysser vi fingrene for at opprykket kommer før jul.

I dag la jeg ut et spor med mange buer og vinkler, og det ble et ganske utfordrene spor selvom ikke lengden på det var allverden. Med mye vind, mye fert på bakken fra før og med mange buer og vinkler hvor sporet enkelte steder gikk parallellt og ganske nærme seg selv, fikk hun noe å bryne seg på. Vi har fortsatt en enorm fart i sporet, selvom det har bedret seg noe. Det var enkelte steder i sporet hvor hun gikk kjempefint og veldig nøyaktig fra avtrykk til avtrykk med jevn fart. Så har vi selvsagt steder i sporet hvor hun er svak også. Ser at hun har det litt for travelt i begynnelsen, hvor hun også har en tendens til å stoppe opp om det ikke går fort nok for så å ta fart og kaste seg ut i krypspor. Lekkert. Men, det kommer seg. Saaakte men sikkert :)

Sånn ellers er studiene mine i gang for fullt og slutten på første semester begynner å nærme seg slutten. Skrekkblandet fryd. Ser nå veldig godt at det hadde blitt smalt med tid om jeg skulle hatt to hunder, men jeg har fortsatt veldig veldig lyst på en hund til... Jeg får heller holde øynene åpne i et par år fremover. Det finnes et par kull nå jeg har et veldig godt øye til, men det kommer vel fler. Mellomtiden brukes til å få mer erfaring, og planen er å få snust på både NBF rundering og mer RIK. Kanskje kan vi også få startet innen dette en dag, om ikke annet for å få erfaringen. Det hadde vært gøy :)