fredag 17. september 2010

Trening i dag

I dag trente vi først lydighet til vi ble kastet bort av et tivoli, så dro vi og la noen spor i maridalen.

På lydighetsfronten jobbet vi med fokus på ruta og innkalling.

På ruta ligger fokuset å få henne langt nok inn i ruta. Tendensen var lenge at hun løp fremover og tittet bakover for å se om ballen kom. Når jeg fikk vekk dette, snudde hun seg alt for tidlig og stoppet selv i forkant av ruta. Sistnevnte fikk jeg når jeg la target inne i ruta, og prøvde å fade dennne (det var med lite hell, men det har du sikkert skjønt alt). Derfor, tata: la jeg targeten bak ruta. Når hun løp gjennom ruta og til targeten fikk hun belønning. Så begynte jeg å stoppe henne med kommando når hun var i ruta og belønnet dette. Etterhvert ble det en del stress ved å bare belønne at hun stoppet i ruta. Jeg begynte derfor å legge henne i ruta før jeg belønnet, og i blandt gikk jeg helt bort til henne og belønnet med godbiter mens hun lå inne i ruta. Så denne strategien fungerer veldig bra hittil. Med riktig trening fremover tror jeg dette kan bli en svært god øvelse.

I sporet lå fokuset på sporkjerner og presisjon uten for stort trekk fremover. De to sporene var på drøyt 100 meter hver med godbiter i hvert tråkk (grunnen til at de ikke var lenger). På det første sporet lå det tørrfor i tråkkene, det var tydeligvis ikke bra nok og det virket som om det å følge sporet var en bedre forsterker enn selvet tørrforet. I det neste sporet brukte jeg pølse i stedet for tørrfor, og dette gikk mye bedre. Det jeg frykter er at pølseferten "tar over" min fert fordi den er så sterk? På en annen side har jeg ikke noe annet valg enn å gjøre det sånn, hvertfall nå i begynnelsen. Så vi gjør det sånn inntil videre, også får vi se. Det er mulig dette lille sporprosjektet mitt går den veien høna sparker med tanke på at jeg aldri har vært borte i dette før. Jeg blir uansett en erfaring rikere, også er planen at vi skal til Sølen til sommeren, så da er det sikkert noen flinkinger der som kan rette opp noe av det jeg eventuelt ødelegger nå :)